7 november – Puerto Varas en Petrohue

Vandaag regen, koud en dik bewolkt.

Na een stevig ontbijt en babbel met mijn huisbazin, de dag begonnen met een vliegtuigticket te boeken van Santiago naar Lima, want Cathay heeft natuurlijk niet geantwoord.

In de regen de bus genomen naar Ensenada, daar op een rondpunt in the middle of nowhere een half uur gewacht op de bus naar Saltos de Petrohue. Gelukkig stond er een bushokje want het regende natuurlijk nog.

Saltos de Petrohue is een klein nationaal park rond een reeks watervallen en vijvertjes in helderblauw of turquoise water. Eigenlijk wel mooi, maar denk dat het met goed weer echt ontzettend mooi moet zijn.

Bij mij viel het water dus met bakken uit de lucht zodat mijn broek na drie minuten doorweekt was en ik vooral de berg achter de waterval met moeite kon zien. De bergen of vulkanen rond het meer in Peurto Varas noch Petrohue heb ik dus kunnen zien, buiten wolken en regen is hier momenteel trouwens niet veel te zien.

Maar volgens de foto`s die ik van mijn huisbazin heb gezien lijkt Petrohue echt wel heel mooi, een nauwe vallei met eern meer, rivier en waterval in. Het meer rond Puerto Varas is omringd door vlakke grasvelden en in de verte de vulkaan Osorno en andere vulkanen.

Aangezien het volgens het weerbericht vandaag vrij goed zou moeten zijn, en vanaf morgen echt slecht, vertrek ik hier morgenvroeg toch maar naar Ancud op het Chiloe eiland. Jammer, zal hier niet echt veel hebben gezien door het weer, maar kan hier moeilijk zitten wachten tot het betert, is blijkbaar al een week zo ook.

Meer bij Puerto Varas
Mijn Hospedaje
Straatbeeld Puerto Varas
Saltos de Petrohue
Saltos de Petrohue
Saltos de Petrohue
Saltos de Petrohue
Saltos de Petrohue

Gegevens ter herinnering

vlucht Santiago-Lima met LAN, 194 EUR, heen en terug want dat is goedkoper dan enkele vlucht!

Similar Posts