6 november – Puerto Varas

De vroege bus van Bariloche naar Puerto Varas.

Buschauffeur rijdt echt veel te snel. Ben in Puerto Varas geraakt in minder tijd dan dat ik van Osorno naar Bariloche ben gekomen…een 100km minder over dezelfde weg. Moet wel toegeven dat bij deze maatschappij de grensovergang veel vlotter en vlugger ging, denk dat we daar nog geen half uur verloren hebben. Dus dat maakt wel een immens verschil.

In Puerto Varas toegekomen in de gietende regen. Toch maar beginnen zoeken naar een slaapplaats en een bed and breakfast gevonden met een ontzettend vriendelijk en behulpzaam madammeke.

De erfgoed wandeling hier gedaan. Puerto Varas ligt eveneens aan een meer met bergen en een vulkaan – maar die zie ik nu niet want het weer is hier Belgisch. Voor de rest is Puerto Varas vol met oude Duitse huizen en kerk a la Marienkirche. En het is een heel klein stadje. Vind het op het eerste gezicht daardoor gelijkaardig maar waarschijnlijk leuker dan Bariloche.

Aangezien ik terug in Chili ben, nog eens geprobeerd om mijn RTW ticket te laten veranderen. Dus gebeld naar Cathay en volgens hen kan alleen LAN dat hier doen (waar LAN me net naar hen doorstuurd omdat ze geen toelating hebben een Cathay rond-de-wereld ticket te veranderen). Noooooooit geen Rond de wereld ticket meer, alleszins niet uitgegeven door Cathay. Heb dan maar een mail gestuurd naar de reservatie groep in Belgie/Nederland met Connections in CC en de vraag wat ik nu moet doen. De vlucht naar Lima zal ik waarschijnlijk zo moeten boeken (scheelt 75 EUR), maar zou wel willen weten hoe ik mijn vlucht naar Brussel kan wijzigen van Rio naar Caracas.

En dan nog 1 ding, ze hebben hier een frituur!! Heb ze nog niet geproefd, maar de verleiding is heel groot 🙂

Zicht voor vertrek uit Barilche
Zicht voor vertrek uit Barilche
`Duitse`Kerk
Lourdes`grot`
Straatbeeld
Straatbeeld

Similar Posts