15 en 16 oktober – Van Paaseiland naar Buenos Aires

Rond de middag vertrokken op Paaseiland, ´s avonds toegekomen in Santiago. Nog geen hotel, dus om 21u beginnen rondlopen en zoeken. Lukte eerst niet ideaal, maar dan een andere residenciales die eerst zeiden dat ze enkel slaapzalen hadden zei plots dat ik eventueel toch een hele grote kamer met badkamer kon hebben…kreeg dus een slaapzaal met acht bedden en een grote badkamer voor een voor Santiago belachelijke prijs. Vrees dat dat ook wel geen tweede keer zal lukken 🙂

´s ochends terug de bus naar luchthaven voor een perfecte vlucht naar Buenos aires, met schitterende zichten over de Andes.

Toegekomen in BA, waar ik wel mijn hotel reeds had geboekt, de lokale bus genomen (de rest stopte niet in de buurt van mijn hotel). Die bus heeft er dus twee uur over gedaan. Ongelooflijk. Het betaalsysteem hier voor bussen is echt het stomste dat ik ooit gezien heb. Ze staan zowieso in een rijtje te wachten op de bus (maar ze laten wel altijd vrouwen voor!), en dan moet iedereen eerst zijn bestemming aan de chauffeur zeggen. Die geeft dat het bedrag in, en dan moet je met gepast geld (anders mag je de bus niet op) in een automaat je ticketje gaan halen. Duurt dus ontzettend lang, omdat iedereen hier dus zijn vele 10 centjes in dat machien moet duwen. Soit, ik neem hier nu de metro, veel vluggen en goedkoper ook.

Mitre suites Hotel is niet veel soeps, de naam klinkt goed en ik heb prive kamer en badkamer, tv en ontbijt, maar daarbij is alles dus ook gezegd en het zijn verre van suites, zou het zelfs geen hostel noemen.

Na de checkin gewoon naar het centrum geweest met de metro en wat rondgewandeld in de delen die ik nog kende, zoals 5 de mayo en Florida. De metro is hier eigenlijk wel super als je geluk hebt. Hier rijden nog af en toe heel oude treintjes rond die waarschijnlijk nog de opening van de metro in Londen hebben meegemaakt…volledig van hout en ze lijken op de trams die in het weekend naar Tervuren rijden voor toeristen.

´s avonds mijn eerste steak met friet…en het zal niet de laatste zijn! 🙂

Andes vanuit het vliegtuig
Casa Rosada by night
Oude metro

Similar Posts