1 november – Pucon

Eerst even, sta weer iets achter met mails, dus sorry als het weer wat langer duurt, probeer ook eerst de reisdingen geregeld te krijgen.

Maar dus na een nachtbus waar ik mij toch even misselijk op heb gevoeld ondanks de perfecte snelweg, en naast mij een babbelgrage Chileen die het met mij eens was dat ik nog niet echt perfect Spaans sprak, toegekomen in Pucon.

Pucon is een heel klein stadje, te vergelijken qua look and feel met een klein, gezellig maar moderner Oostenrijks dorpje. Dus vrij snel een (goedkope) kamer gevonde. Wat rondgelopen en gekeken voor tours, en dan een fiets gehuurd en de mountainbikeroute hier begonnen.20 heen, 24 terug.

Onderweg, een berglandschap dat doet denken aan Oostenrijk of Canada, maar dan met een besneeuwde vulkaan erbij. Gestopt aan de Ojos del Caburgua watervallen, wel leuk, zijn twee watervallen die tegenover elkaar in dezelfde ´plas´ vallen, met regenboog en herderblauw water uiteraard 🙂

Bij het verderfietsen langs een kerkhof gereden. Ook hier staat het kerkhof vol bloemen, maar ze blijven hier net als in Bolivie hangen op het kerkhof, en zitten op de graven rond dat van hun geliefde een babbeltje te slaan. Gezien het weer is dat bij ons uiteraard iets moeilijker, maar toch.

Uiteindelijk nog 5 kilometer omhoog doorgefietst tot de Lago Caburgua, heel mooi meer met de besneeuwde bergtoppen die erboven uitkomen en het strand errond. Maar moet toegeven dat ik het hier nogal op Oostenrijk of Zwitserland vond lijken, al blijft het daarom even mooi natuurllijk.

Bij het terugkomen was de vulkaan Villarrica die hier naast het dorp ligt helemaal uit de wolken, echt mooi. Heb ook een tour geboekt om die morgen de gaan beklimmen, vijf uur omhoog. Wordt niet vanzelfsprekend vrees ik.

Ook mijn bus voor de dag erna naar Bariloche geboekt. Aangezien het het einde van het verlengde weekend is, is alles hier helemaal vol. Heb bijgevolg vier aansluitende bustickets van verschillende maatschappijen en moet drie keer overstappen. Hoop dat dat goed komt 🙂

Brug onderweg
Zicht onderweg
Zicht onderweg
Watervallen
Andere kant van watervallen
Ik bij Lago Caburgua
Lago Caburgua
Lago Caburgua
Vulkaan Villarrica steekt uit boven de stad

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 850 CHPesos)

Fietsverhuur: 5000 Pesos voor 5 uur

Kamer met prive badkamer: 8000

Similar Posts