31 oktober – Viña del mar

Wat uitgeslapen en dan met de metro van Valparaiso naar vina del mar.

Echt wel raar eigenlijk, het is alsof je Beverly Hills en Harlem vlak naast elkaar zou zetten. Blijkbaar zijn de rijken in Valparaiso vertrokken toen de haven en het treinverkeer hier te goed begonnen gaan en zijn ze een paar kilometer verder, in de volgende baai, een mooie strandstad gaan bouwen.

Viña is nog steeds niets speciaals, maar is een typosche verzorgde strandstad met een promenade, hoge buidlings en brede lanen.

Een opvallend ding hier is de manier waarop ze ´surfen´. Ik vermoed dat de golven hier te hoog en te dicht bij het strand zijn waardoor ze niet gewoon kunnen surfen. Bijgevolg wachten ze in rij op het strand tot ze een gepaste golf zien opkomen. Dan sprinten ze het water in, gooien hun bord op de grond als ze bijna in het water zijn en springen erop zodat ze in volle vaart het water opglijden, de golf tegemoet. De kunst is hier dan om op de golf te draaien en terug het strand op te glijden. Een raar zicht.

31 oktober is hier blijkbaar een feestdag, dus alles dicht. In de mall van Viña was echter het kantoor van LAN open. Dus nog eens proberen mijn rond-de-wereld ticket te veranderen. Na 1 uur komen ze erachter dat dat hier ook niet lukt, en na veel bellen dat enkel Cathay mijn ticket kan wijzigen. Wel leuk als je in het midden van Chili bent. Ga dus proberen bellen na Bariloche omdat vandaag en in het weekend hier alles dicht is met het verlengde weekend. Maar toch, zo een rond de wereld ticket, het blijft maar duren. houd mijn hart al vast als ik inderdaad van Caracas ipv van Rio wil terugkeren 🙂

Nog even wat inkopen doen en straks een nachtbus naar Pucon. Bij het weggaan van het internetcafe nog een gratis, godsdienst rock optreden mogen beluisteren voor het park. Moet wel toegeven dat ze hier helemaal uit de bol gaan daarvoor.

Overgang van Valparaiso naar Viña del mar
Pelikanen onderweg
Surfers wachtend op de juiste golf
Sprintende surfer naar zijn golf
Viña del Mar waterkant

Similar Posts