8 en 9 november – Ancud

´s Ochtends uit Puerto Varas vertrokken en natuurlijk schijnt de zon dan net wel. Maar tegen dat de bus effectief vertrok was dat ook weer voorbij.

Voor de middag in Ancud op het eiland Chiloe toegekomen. Het eiland is vooral qua natuur te bewonderen volgens de gids, heeft zeehonden en pinguins, oude huizen in speciale bouwstijl, en is tevens het einde van de panamericana!

Toegekomen en bij de eerste toerist information in de bushalte binnengesprongen. Was eigenlijk een winkel, dus trok op niets. Een bed en breakfast gaan zoeken dicht bij het andere busstation, heel goedkoop maar vrij basic.

Dan op zoek naar een excursie naar de zeehonden en pinguins. Blijkt echter dat alle toeristendiensten hier dicht zijn op zaterdag en zondag, alsook de reisagentschappen (nu ja, heb er ook maar twee gezien in heel het dorp!). Kwam toevallig langs een winkeltje dat ook pinguintours uitstalde, dus gevraagd, en ja, ´s avonds vertrok een toer.

Lunch (en hun plaatselijke ´kroket´, die was wel lekker ware het niet voor de 4 dikke brokken spekvet (zonder spek!) die ze erin doen) en in de stad rondgewandeld, en iets voor vertrek terug naar agentschap, maar de haven was toch dicht zeker! Ik kon wel een andere toer boeken natuurlijk, of morgen terugkomen om 10u.

Dan maar beginnen wandelen, eerst langs het strand en dan de groene heuvels op. Is op zich wel mooi, de struiken staan in gele bloemen en de uitgestrekte grasvlaktes doen aan zuid Engeland denken. Ook toevallig een openlucht ´maria-eerplaats´ tegengekomen in het midden van zo´n heuvel, wel raar.

Dan eten en slapen, is hier eigenlijk heel koud zodat je met zeven dekens op slaapt want verwarming in de kamer hebben ze niet. Maar het slaapt echt wel zalig!

Opgestaan en tegen 10u aan agentschap, maar dat was dicht natuurlijk. Dan maar beginnen wandelen naar de andere kant van de stad van gisteren, terug de heuvels op, en het zicht daar was echt wel mooi. Maar je moet hier echt wel kunnen mikken tussen de regenbuien in, en ik ben daar blijkbaar niet zo goed in 🙂

Ondertussen ook wat gekeken voor de Galapagos, en dat is echt onzettend duur, tussen de 2000 en 3000 USD voor 5 dagen, en ik ga dan nog alle vijf ziek zijn waarschijnlijk :). Maar ja, als ze het inderdaad misschien gaan afsluiten voor toeristen.

Denk er momenteel aan om het dan maar met een echt luxe cruiseship te doen. Prijs is even duur als een klein ship als je een standaard cabine neemt, en hopelijk zal ik dan iets minder last hebben van zeeziekte. En zo´n cruiseship op zich lijkt mij ook wel eens leuk, al ben je dan natuurlijk altijd met een heel grote groep. Maar met het aantal schepen dat in de Galapagos blijkbaar rondvaart zal dat ook wel niet veel uitmaken.

Stomme is blijkbaar wel dat de reisroute niet echt vastligt. Ik zou liever de westelijke eilanden doen, maar blijkbaar hangt de route af van weer, regels, deelnemers, enz. Soit, zal toch moeten kiezen.

Maar als dus iemand tips of zo heeft, altijd welkom!

Kroket (Milcoa of zo)
Zicht van Ancud
Zicht van Ancud
Huisjes in buitenwijk Ancud
Zicht van Ancud
Vogel tijdens wandeling
Heuvels rond Ancud
Eerplaats in heuvels
Heuvels rond Ancud
Huis in Ancud
Kerk van Ancud
Vissers in baai van Ancud

Gegevens ter herinnering
(1 EUR = 800 CHPesos)
Bus Puerto Varas naar Ancud, 3uur (door overzet), 4000 CHP
Hospedaje, kamer met gedeelde badkamer, 5000CHP

Similar Posts