3 november – Bariloche

Vandaag de bus van Pucon in Chili naar Bariloche terug in Chili. Aangezien alle bussen vol zaten door het verlengde weekend hier, vier busticketten geboekt en dus drie keer overstappen.

Eerste bus half uur van Pucon naar Villarrica, 1 uur wachten, geen probleem dus.

Tweede bus, van Villarrica naar Loncoche, 1 uur, ook geen probleem

Maar Loncoche is echt een kleine stad, en ze hebben geen echt busstation. Dus je moet ergens op een bepaalde hoek gaan staan (die je al moet weten vinden, want dat hangt dus af van je busmaatschappij). Daar stond echt veel volk te wachten die elke bus die ze zagen probeerden te doen stoppen. Maar alle bussen zaten propvol. Toen die van mij kwam en wel stopte (al een geluk) begaf iedereen zich naar die ingang van de bus als en bende hongerige mensen op voedseluitdeling. Ben gelukkig grote dan de meesten hier, dus met wat duwen kon ik mijn ticket over iedereen in de handen van de busoppasser stoppen zodat die inderdaad niets anders kon dan mij meenemen en de persoon op mijn plaats te doen opstaan. Buschauffeur heeft uiteindelijk beslist nog zes mensen mee te nemen, zodat de gang porpvol stond.

Maar na 3 uur dus gelukkig in Osorno toegekomen, een half uur te laat, maar had gelukkig twee uur voorzien.

Dan de bus van Osorno de grens over naar Bariloche, met een uur vertraging maar wel ok, dus om 21u toegekomen. Maar had nog geen hotel, dus de ronselaars hun ding laten doen. Ze vroegen 45 voor een dorm en 90 voor een prive kamer. Heb blijkbaar wel heel hard gelachen en duidelijk laten merken dat dat belachelijk was, want boden daarna een appartement aan voor 50 ARP. Heb dat genomen, is een vrij groot skiappartement, drie bedden, leefrumte met keuken en grote badkamer, en tv om de Amerikaanse verkiezingen te kunnen volgen op CNN! Wel wat geluk gehad dus, maar heb al opgemerkt dat ze hier voor slaapzalen zo goed als evenveel vragen als een privekamer in wat kleinere (niet LP) hotelletjes. Een Fransman op de bus was op de drom voor 45 ARP ingegaan, had geen oog dicht gedaan door de bar beneden en zijn kamergenoten die tot 4 uur zaten babbelen. Weet dus waarom ik die dorms absoluut probeer te vermijden.

Zicht onderweg

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 4 ARPesos)

Apartement vlak in centrum voor 50 ARP, http://www.amigosapartbariloche.com/en/index.php

Similar Posts