25 oktober – Mendoza

Na telefoon en het ontbijt nog even San Juan ingelopen, maar dat is wel gezellig maar je kan er ook geen uren in doorbrengen. En ik moet toegeven dat het park hier echt op niets trok.

Dus dan maar naar bustation voor de bus naar Mendoza. Maar die bus kwam maar niet!! Dus gaan vragen, bleek er hier een uurverschil met Cordoba te zijn. Dus was een uurtje te vroeg. Ze moeten zich in het hotel ook hebben afgevraagd wie er nu zo vroeg belt 🙂

Busrit naar Mendoza zonder probleem, maar 2 uurtjes ook. Hotel gezocht zonder probleem eigenlijk, en weer vrij goed gevonden met airco, tv, ontbijt enz. En dan de stad wat ingewandeld om te zoeken naar trekking of mountian of wijntours voor de komende dagen en wordt moeilijk kiezen.

Maar het voornaamste, dit is echt een fantastische stad om in rond te lopen, lijkt wel liefde op het eerste gezicht. Alle straten en stoepen zijn hier ontzettend breed (uit voorzorgen na de vorige aardbeving eind achttienhonderd waar heel de stad verwoest werd), waardoor er heel veel terrasjes of verkopers staan.Op sommige plaatsen lijkt het wat op Bangkok daardoor, ze verkopen hier ook veel namaak. Voor de rest zijn al die volle terrasjes echt gezellig, alsook de plaza´s hier, waarschijnlijk omdat er altijd een min of meer grote fontein op staat 🙂

Straks nog eens een steak gaan zoeken, lijken hier echt goedkoop. Ter vergelijking, een menu bij de Mc Donalds is even duur als een (goeie) steak met frieten en een kleine fles wijn….moeilijke keuze toch.

Morgen de stad zelf wat verkennen, de dagen daarna hopelijk wat excursies.

Similar Posts