27 oktober – Mendoza (Wijnboerenbezoek)

Vandaag een halve dag wijngaardentoer.

Zoals altijd begint dat met eerst een half uur iedereen oppikken aan zijn hotel. In de groep van 12 2 Duitsers, een paar Israelieten, en een paar Australiers.

Dan bezoek aan de eerste wijngaard, de traditionele. Was eigenlijk een grote ontgoocheling. Het begint met een paar machines, met commentaar: “Daar gaat de druif in en daar komt het sap uit”, dit zijn de vaten, waarbij de meesten al direct vroegen wanneer het proeven eindelijk kwam, en dan het bezoek van de kelders. Leek alsof het niet snel genoeg kon gaan, moet ook toegeven dat ze daar met bussen toekomen, dus die gidsen zullen er ook wel genoeg van hebben. Maar moet toegeven dat de wijn wel lekker was, de rode dan toch. De meesten vonden de laatste de beste, die volgens tickets niet-alcoholisch fruitsap was! Soit.

De tweede was een organische wijnboer, een die dus volledig en puur natuur werkt. En deze gids had blijkbaar wat meer tijd. Hier waren we ook de enige groep, en het was veel kleiner. De uitleg was heel goed, ze nam haar tijd, en bij het proeven werd er ook wat meer uitleg en verschillende soorten geproefd. De Malbec was hier echt wel goed, had blijkbaar ook bij de 10 beste van de verkochte wijnen in Amerika gestaan volgens de times…maar ja, in Amerika, he 🙂

En daarna de verplichte wat ik noem “winkeltoer”. Eerst een olijfolieraffinaderij, bezoek was belachelijk, zo snel mogelijk naar de winkel rennen.

Daarna een chocolade en licquer maker. Gewoon iemand die in zijn garage wat chocolade maakt (niet echt zo super) en alle soorten drank die je maar kan inbeelden: Whiskey, Vodka, Baileys, Pina Colade, Cointreau… Vond eigenlijk maar raar, wat die man niet allemaal kon. Maar hij heeft wel veel verkocht natuurlijk.

Dan terug naar de stad. Onderweg begonnen sommigen al aan hun flessen wijn door de kurk erin te duwen. Tja, “wat is er beter dan om vijf uur al dronken te zijn”. Echt mijn type backpackers dus.

Maar soit, de tour was eigenlijk nog wel leuk, vooral de tweede dan, en de wijn blijft hier toch echt wel lekker.

Straks eten, en als ik het en hem vind gaan poolen met de Spanjaard van gisteren.

Morgen de bus naar Portorillios (of zoiets), in de bergen, waar ik wat ga proberen wandelen aan en rond het meer.

Gegevens ter herinnering

(1EUR = 4 ARPesos)

Tour: 45 ARP

Similar Posts