28 oktober – Potrerillo (Mendoza)

Beslist om toch maar geen tour te boeken, bij de toeristeninformatie zeiden ze dat je ook een bus kan nemen daarnaartoe.

Dus bus van 8u25 genomen en voor 10u in Potrerillo aangekomen. En dit was weer een ´wow´ ervaring. Een turquoise meer tussen de bergen en in de verte de besneeuwde bergtoppen van de Andes. De rand van het meer in rare kleuren en formaties. Echt heel mooi om zien.

Dus begonnen met eerst langs het meer te lopen, dan geprobeerd de andere kant van het meer te bereiken maar de eerste brug (over de rivier) leek veel te ver- Dus dan terug naar de pueblo Potrerillo gelopen (nog geen 10 huizen!) en daar de berg erachter beklommen met echt fantastische zichten op het meer. Tegen dan waren er jammergenoeg wel wolken voor de witte andersbergen geschoven, maar het zicht op het meer bleef en de wolken bleven hier slechts sporadisch. Bovenop de berg een (weer veel te late) lunch genuttigd, sandwichen met kaas van de Carrefour 🙂 De hele dag niemand, maar echt niemand gezien buiten twee Israelische, echt super dus.

Bij het naar beneden gaan een stuk van de berg gevonden waar de grond wegzakte, een beetje te vergelijken als een grote duin. Had hetzelfde effect als de vulkaan in Guatemala, je zet een pas en glijdt drie meter naar beneden. Echt leuk. Ben bijgevolg uit pure pret een paar keer terug naar boven gelopen en terug naar beneden gegleden. Gelukkig keek er niemand of weet niemand dit, ze zouden het maar raar vinden 🙂

Terug naar Mendoza en dan naar Lan. Had hen gevraagd na te gaan hoeveel een ticket van Santiago naar Lima zou kosten binnen het round-the-world ticket, en hoeveel het zou kosten te vertrekken van Caracas ipv Rio. Ticket van Santiago naar Lima was helft van wat ik tot nu toe had gevonden, dus wou dat natuurlijk doen. Heb daar dus anderhalf uur gezeten, de vlucht al betaald, waarna ze zeiden dat Iberia iets met de vlucht naar Madrid aan het doen was en ze bijgevolg geen ticket konden afdrukken. Betaling gecanceled, moet in Santiago proberen. Echt, dat round-the-world ticket, he, gaat echt nooit zoals het hoort.

Potrerillo
Potrerillo
Potrerillo
Potrerillo en Andes
Potrerillo verdroogde en dan natte grond
Potrerillo
Potrerillo
Potrerillo lunch
Potrerillo

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 4 ARPesos)

Bus naar Potrerillo, H/T, 10.4 ARP

Hotel City, in General Paz, perfecte kamer met ontbijt, airco en tv: 80 ARP

Similar Posts