|

29 oktober – Valparaiso

Vandaag busrit van Mendoza naar Valparaiso in Chili.

Zou zeven uur moeten duren, zijn er negen geworden. De grensovergang heeft dus 2u30 geduurd…stelletje prutsers zeg.

Maar de rit was echt de moeite. Langs argentijnse kant ga je echt heeeel langzaam naar boven in een vlakte langs een rivier tussen de bergen om dan uiteindelijk boven aan de pas een tunnel in te gaan waarna je in Chili bent.

Langs Chileense kant is het echt een heel kort haarspeldbochtenwegje dat snel naar beneden gaat, maar je bent dan ook snel de bergen uit. Daarna kom je tussen de wijngaarden met de besneeuwde bergtoppen in de verte, echt  ontzettend mooi ook.

Onderweg kom je langs punta del inca (een natuurlijke brug, maar die er vanuit de bus echt niet fantastisch uitzag. Leek meer een grot, maar ja, verwachtte iets zoals in Arches national park in Amerika) en langs verscheidene skidorpjes. Ze moeten daar toch echt eens in Europe komen kijken hoe dat moet, want zelfs de meest artificiele dorpjes in Europa leken duizend keer gezelliger dan de barakken hier.

Toegekomen in Valparaiso heel snel een hostel gevonden en nog even gaan wandelen voor donker. Ziet er op het eerste gezicht vuil en ongezellig uit, met af en toe een mooi gebouw, en toch is het wel leuk om in rond te lopen ondat het hier gewoon leeft, en aan alle kanten van het centrum liggen heuvels waarop huisjes zijn gebouwd en waarnaar kleine trapsteegjes leiden wat tot echt wel leuke zichten zorgt.

Maar morgen meer, ik zie dan wel. Blijf hier twee nachten, heb dan een nachtbus geboekt baar Pucon meer in het zuiden van Chili.

Zicht onderweg
Zicht onderweg
Zicht onderweg
Zicht onderweg Chili kant
Zicht onderweg Chili kant
Avond over Valparaiso

Similar Posts