26 oktober – Mendoza

Vandaag bezoek aan Mendoza. Is zondag, dus alles is hier plots helemaal leeg. Het is tevens bewolt. Toch blijft het eigenlijk leuk om gewoon door de straten hier te dwalen.

Eerst de paar kerken en plaza´s gedaan, maar die zijn eigenlijk niet veel waard. Daarna naar de parque san martin en zijn gedenkstandbeeld ver in het noorden van de stad. Maar dat was eigenlijk ook niet zo super, park is een soort park van Tervuren, maar dan veel minder. Het gedenkbeeld staat op een berg van waarop een redelijk zicht is op de stad en op de bergen, maar door de wolken was dat ook niet zo fantastisch.

Dan teruggelopen, weer wat kilometers in de benen, en nog wat door de stad gedwaald waar de zon nu begon te schijnen. Het blijft toch echt een leuke stad, zelfs al is hier op zich niets te zien )in de omstreken wel natuurlijk, maar dat is voor de komende dagen)

´s Avonds de nachtmarkt van de plaza de independencia gedaan, wel leuke artisanale markt en sfeer is daar zowieso wel leuk. Ze projecteerden in de fontein ook een culturele Argentijnse film, niet echt gebleven dus.

Bij het eten mijn beste Spaans nog eens bovengehaald. Gegeten met een Spanjaard die blijkbaar graag gezelschap had tijdens het eten, maar geen woord Engels sprak 🙂

Plaza de Independencia in Mendoza
Gedenkbeeld San MArtin
Breed leeg straatje van Mendoza

Similar Posts