22 september – Cameron Highlands

Hier rond 8 uur toegekomen en snel een guest house uit de LP gezocht. Wel nogal moe want niet zo veel geslapen in het begin (echt lekkere Lakse 🙂 ).

Ik ben vooral naar hier gekomen omdat de LP dit als een highlight aangeeft. De plantages interesseren me niet zo, maar hier zijn een tweelf jungle walks waarvan ik verwachtte dat ze door de jungle zouden gaan en af en toe zicht zouden hebben op de grote plantagevlaktes die hier overal wel zouden zijn. Wel, ik was grondig mis.

De jungle walks, waarvan ik er vier van de twaalf heb gedaan, zijn gewoon boswandelingen of bergwegjes, zijn ontzettend slecht aangeduid en moeilijk te vinden, en verder zijn het aantal plantages hier heel beperkt zodat je vanop de jungle walks dus enkel heel in de verte iets ziet dat op een theeplant lijkt.

Nogal ontgoocheld dus. Maar was net om 13 terug van mijn lange wandelingen, snel een Frappucino (ja, ze hebben hier Starbucks!! :)), en dan toevallig net op tijd voor een middag tour van de streek voor nog geen 5 EUR. Bezienswaardigheden is volgorde:

– De strawberry farm: Gewoon een aardbeien kwekerij, maar de beste milkshake die ik ooit gedronken heb denk ik!

– De butterfly farm: De vlinderboerderij dus, de vlinders zelf vielen wat tegen, maar ze hadden daar ook een hele insecten en reptielensectie, waarvan ik de tarantula niet zo grappig vond, ook niet de ‘show’ van de kweker die twee schorpioen op zijn borst aan zijn t-shirt hangt en er twee vastpakt aan hun staart en vraagt of we ze willen vasthouden. En voor de rest veel torren, geckos, blader- en stokdieren enz., wat het uiteindelijk nog heel leuk maakte.

– De theeplantages zelf: Eigenlijk heel mooi qua landschap als je er dichtbij staat, dus ook nog wel de moeite.

– De rozentuin, die ik heb gepast omdat er al een was in de butterfly farm, en je hier ingang moest betalen. Van buiten leek het op niets.

– De Beefarm: Ga ik geen woorden aan vuilmaken 🙂

– De lokale markt: idem

– Een Chinese tempel, ook niets aan (voor mij dan toch), hoewel de monikken en leerlingen net aan het bidden waren, wat altijd innemend is.

Maar dus al bij al vind ik de Cameron Highlands de omweg nu ook weer niet waard eerlijk gezegd, hoewel iedereen er hier gek van loopt, maar waarschijnlijk is dat omdat het hier in de bergen ligt en ook wat koeler is (oef!).

Hier ook nog eens naar de kapper geweest, hier een hoofd- en nekmassage van een half uur inbegrepen, alsook een droge wasbeurt (shampoo in je haren smeren terwijl je gewoon zit, en wat water bijdruppelen tot het schuimt, dan het schuim uit je haren knijpen), een gewone wasbeurt na de droge wasbeurt en een wasbeurt na het knippen. Denk dat ik overal eens naar de kapper ga proberen gaan, is altijd een veel te leuk en verrassend ritueel 🙂

Bus geboekt voor morgen naar Tama Negara, het belangrijkste jungle nationaal park. Eigenlijk niets voor mij, maar ze hebben daar een canopy walk, de langste ter wereld, een soort hangbruggen door de jungle. Dus dat wil ik wel zien natuurlijk. En dat wordt dan ook mijn laatste stop in Maleisie denk ik.

Tarantula
Speciale Gecko
Vlinder (jawel :))
Theeplantages
Theeplantages

Similar Posts