20 en 21 september – Singapore

Zaterdag Sentosa bezocht. Dit is een eiland vlak onder Singapore, gelinkt via een brug, waar ze proberen 1 groot recreatieeiland van te maken met resorts, stranden en attracties. Onze eerste stop op het eiland was de Dolfijnenshow, en dat trok eerlijk gezegd op niets. 3 kunstjes en veel babbelen, dat begon slecht.

Dan via de ‘stranden’ teruggelopen naar het aquarium. Stranden zijn heel mooi aangelegd, maar het is ontzettend raar om mensen te zien liggen en zwemmen op een strand met zicht op mega schepen die daar vlakbij voor anker liggen en vlak daarachter Singapore haven. Heel proper kan dat water niet echt zijn. Maar op zich wel mooi gedaan, echt Singaporees eigenlijk.

Dan het aquirium, ook Singaporees, dus echt imposant met een voelbad (waar je de vissen mag aanraken), een megavissen bad (met ontzettend grote vissen) en vooral de tunnel, waar je door een immens aquarium wandelt in een glazen tunnel. Indrukwekkend om haaien of andere grote vissen op vijftig centimer van je hoofd te zien langskomen.

Om te eindigen nog gaan kijken naar Songs of the sea. Verwachtte er ook niets van, van die typische sound en light shows, maar ook dit was Singaporees en dus echt de moeite waard. Indrukwekkende vuur, water en lasershow, en ze projecteren de personages van het verhaal met lasers en projectoren op water dat ze indien nodig verstuiven en opspuiten waar nodig. Echt super om zien.

De dag geeindigd met een wandeling rond Clark Quay en eten bij Thai smile cafe, een kleine Thai die Franka kende in een zijstraatje daar…een van mijn beste maaltijden op deze reis, echt ontzettend lekker en uiteraard spotgoedkoop. Aanraders zijn de mango salad en de rode chicken curry πŸ™‚

Sentosa beach met in de verte de schepen
Ik bij Merlion op Sentose
Voelbad in aquarium, een pijlstaartrog aaiend!
Zeepaard in aquarium
Franka in tunnel in aquarium
Songs of the sea show op Sentosa
Thai smile cafe en Mango Salad

Zondag naar de Chinese en Japanese gardens in Singapore, maar aangezien de Japanse dicht zijn is het bij de Chinese gebleven, en dat zijn gelukkig veruit de mooiste. Het bonsai gedeelte is echt super! Hoewel de rest van het park nogal kitscherig is, maar ja, het is dan ook Chinees.

Nog snel wat inkopen doen in de Takishamaya en gebruik maken van hun food court. Bij de Thai een thaise lakse besteld, ontzettend lekker, echt ontzettend lekker, maar ook ontzettend (ja, ontzettend) spicy.

En dan snel bagage halen en naar mijn nachtbus naar Cameron Highlands, een heel luxueus ding, kan bijna helemaal plat en slecht drie personen op een rij, maar mijn maag en darmen hebben de eerste paar uur zitten branden van de chili…maar de Lakse was het waard πŸ™‚

Chinese tuin
Kitsch in Chinese tuin
Chinese tuin

Similar Posts