1 september – KL, Putraya and Kuala Selangor

Vandaag de rest van KL: Masjid Jasek, klein en schattig, leek wel uit aladdin :), de lake gardens vielen eigenlijk wat tegen, en dan de trein genomen naar putraya.

Putraya is een stad waaraan ze zeven jaar geleden zijn begonnen en waar alle openbare gebouwen moeten komen…en is echt een ongelooflijk zicht, omdat geen twee gebouwen op elkaar mogen lijken en zo groot mogelijk moeten zijn. Lijkt een beetje op een immens pretpark, echt ongelooflijk!

Toevallig op een openbare bus gestapt die helemaal leeg was, en die chauffeur heeft me gewoon een prive rondleiding gegeven, stopte zelfs om foto’s te laten nemen. Was echt ongelooflijk leuke ervaring..

Daarna terug naar KL, en na lang zoeken en rondvragen in een zijstraatje van het busstation de bus naar Kuala Selangor gevonden. Toegekomen in het nieuwe busstation, te laat voor bussen of taxis, dus lopend naar de oude stad, gelukkig maar 2-3 km naar bleek.

Hotel gevonden, toevallig twee Fransen die ook de fireflies wouden zien, dus samen taxi en dan boot genomen. Echt wel grappig, lijkt als een grote rij van kerstbomen, vol met vliegjes die licht pinken, en dat dan ook nog eens synchroon doen. Echt een heel uniek zicht, jammergenoeg onmogelijk te fotograferen.

Daarna alles dicht in de stad, dus koekjes avondeten 🙂

Putraya

Similar Posts