30 en 31 augustus – Kuala Lumpur (KL)

Echt heel leuk weekend achter de rug.

KL eigenlijk echt nog wel een leuke stad, zo goed als alles is te voet te doen, wel vermoeiend, maar zijn wel wat gezellige plaatsen en stadsdelen hier. En vooral, ze hebben hier onder de Petronas torens fonteintjes die (een beetje) op die van Las Vegas lijken, dus deze stad kan niets meer fout doen natuurlijk 🙂

Zaterdag uitgeslapen en dan eerst de Batu caves bezocht. Een grote grot vol met apen en een immense buddha voor, die gelukkig heel wat beter was dan de buddha cave in Luang Prabang. Daarna naar de Masjid Negara, de nationale mosque hier. Nog wel leuk om in rond te lopen. Daarna gaan eten, en dan een nachtwandeling on de verlichting te zien.

Maar het was hier ook hun nationale feestdag (de 31ste, maar ze beginnen dat de 30ste ‘s avonds te vieren). Dat betekent dus vuurwerk, maar ook schuimbusspuiten 🙂 Op sommige afgesloten straten houden op een honder meter mensen zich bezig met anderen zo veel mogelijk met schuim te bespuiten…en een toerist is dan natuurlijk ook af en toe een leuk doelwit. Echt uniek en fantastisch om te zien.

Zondag weer wat later opgestaan, en dan naar Chinatown, Merdaka square (de hoofdplaats van de stad), Theun Hou tempel en KLCC met de Petronas towers en de fonteintjes voor avondeten in de mall’s food court. Normaal moet je daar om 6.30-7.00 in de rij gaan staan voor ticketten tijdens de dag. Mocht iemand ze willen bezoeken, heb blijkbaar de ideale manier gevonden om erop te geraken zonder dat te moeten doen, laat maar weten als je wil weten hoe.

Batu caves
Batu caves
Old train station
Petronas towers

Similar Posts