7 en 8 november – San Jose, Vulkaan Irazu en Cartago

Vroege bus naar San Jose, tegen middag begonnen aan bezoek van de stad, en na een paar uur eigenlijk al gedaan. Alles ligt hier dicht bij elkaar, en tenzij je musea wil bezoeken komt het er eigenlijk op neer om twee ‘nieuwstraten’ af te lopen, met af en toe een park tussen.

Dag erna vroeg op voor bus naar Vulkaar Irazu. Moet je eigenlijk naartoe voor de zichten, je zou van hier zowel stille als atlantische oceaan kunnen zien. Maar in de wolken lukt dat natuurlijk niet. Is af en toe wel wat opgeklaard, maar enkel genoeg om de krater zelf te zien.

Daarna terug via Cartago, eigenlijk heel mooi stadje, en twee leuke dingen: de basiliek, een beetje het Lourdes van hier, waar ze op hun knieën naartoe komen. En is eindelijk nog eens een originele en mooie kerk ook. En dan de ruines van een oude kerk, verwoest door aardbevingen. Er staan alleen nog de muren recht, waartussen ze een park hebben aangelegd. Echt wel origineel.

Terug naar San Jose, proberen souvenirs te vinden wat dus niet gelukt is. Is hier echt erg, alle dingen die je in Asie of Zuid-Amerika met de vleet ziet liggen verkopen ze hier als artisanaal aan gretige Amerikanen die met bussen naar deze ‘markt’ worden gebracht.

Eten en bed, morgen vroeg op voor vlucht naar Panama City.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 640 CRC (Costa Rica Colones))

Hotel Aranjuez, 39 USD voor een superior deluxe single, met apparte badkamer en living, en groot ontbijtbuffet. Voor mij was een simpel bed zonder lawaai ook goed geweest….dat moet hier toch nog uitgevonden worden.




















Similar Posts