2 november – Monteverde en naar La Fortuna

Om 9u45 opgepikt, half uur rijden naar de boerderij in de buurt. Daar stond mijn mooie witte hengst klaar voor een rit van iets meer dan twee uur door de bergen en wouden vlak naast de Santa Elena reserva. Was weer de enige voor de verandering, dus had mijn twee prive gidsen, één voor en één achter.

Paardrijden zoals gewoonlijk super, alleen niet echt veel galop omdat het meestal van die stijle, uiterst smalle en gladde paadjes zijn, waar ik elk ogenblik verwacht dat dat paard op zijn gezicht gaat tikken 😉 Ook leuk om zo een door het woud hier te rijden.

Terug afgezet aan hotel, snel iets eten en volgende pick up al klaar. Zo’n middelgrote bus waar ik voor de verandering ook de enige toerist was, samen met nog één local (ze hadden wel iets meer mensen in omgekeerde richting blijkabaar) Anderhalf uur door schitterend landschap naar de oever van het meer Arenal. Dan een half uur per boot om het meer over te steken, ook heel mooi, alleen jammer van de wolken zodat je de vulkaan en bergtoppen jammergenoeg niet ziet. Tot slot een half uur bus tot aan hotel in La Fortuna.

La Fortuna en de weg richting het meer is echt wel gewoon Amerika. De ene super luxe lodge na de andere. Costa Rica is al niet echt een cultuurschok, maar hier is echt wel toppunt. Costa Rica is eigenlijk zowieso ontzettend duur, denk zelfs dat de supermarkt hier duurder is dan bij ons.

Belangrijkste wat hier normaal te doen is is de vulkaan beklimmen en het kijken naar de rode gloed van de lava. Maar met het huidige weer is alles blijkbaar dicht, en zijn er ook geen nachttoers. Zal dus morgen iets anders moeten vinden….

‘s Avonds wel eens een lekkere SODA gevonden, eindelijk één met iets meer smaak. Want die rijst met bonen na een tijdje…:-)

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 640 CRC (Costa Rica Colones))

¨Paardrijden: $30 voor een twee uur (oppikken en afzetten aan hotel inbegrepen in prijs

Jeep-Boat-Jeep naar La Fortune: $20

Hotel Dorothy in La Fortuna: 12 EUR voor kamer met badkamer, zonder AC. Wel degelijk, maar je krijgt waarvoor je betaalt natuurlijk.




















Similar Posts