29 en 30 oktober – Liberia en Rincon de la veija

Heel vlot van San Juan naar de panamericana, dan bus naar grens, de grens en de kilometer “no mans land” over en volgende bus naar Liberia. Voor 13u al toegekomen, had eigenlijk een dag voorzien.

In Liberia is geen bal te doen (als zelfs de LP niets vindt), dus was vrij rustige middag, voor laundry gezorgd en voor tour de dag erna. Vroeg bed in aangezien ik morgen om 7u word opgepikt.

Slechte nacht, nogal veel lawaai, maar om 7u30 kwam er inderdaad een jeep langs om mij samen met een Spanjaard uit Toledo naar het natuurpark Rincon de la veija. Daar begonnen aan mijn vier wandelingen van in totaal iets minder dan 20km. De beklimming van de vulkaan zelf is ook hier gesloten door een te grote activiteit.

De eerste naar een idyllische waterval die valt in een kleine blauwe lagoon. Was daar als eerste toegekomen en was echt super mooi, zo één waar je verwacht dat Brooke Shields elk moment uit het bos gaat komen om erin te duiken…heb daar echter een half uur gezeten maar niemand gezien buiten 1 koppeltje op het eind. De weg hiernaartoe gaat door verschillende soorten bos en open velden, waar je onderweg veel lawaai en geritsel hoort en af en toe ook wel eens een beest ziet. Op de hele dag wat rare insecten, reuze kikkers, veeeeeel apen, iets tussen een hert en een big waar ik de naam niet meer van ken., eekhoorntjes en veel soorten vogels.

Dan wandeling naar de volgende waterval. De weg hiernaartoe is wel serieus klimmen en de zichten onderweg prachtig, de waterval net iets minder dan de vorige omdat het water iets minder blauw is, maar nog steeds verbluffend.

Derde wandeling is de circular trail langs de thermische ‘oprispingen’: fumeroles, kokende water- en modderpotten, zwavelputten….een beetje yellowstone dus.

Laatste was een wandeling naar een derde waterval buiten het park, ook mooi maar minder indrukwekkend dan de vorige.

Terug naar Liberia om half zes, snel inkopen en eten, morgen vroeg op voor de bus naar Monteverde.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 640 CRC (Costa Rica Colones))

Hotel Los Angeles: 12000 CRC voor perfecte kamer met AC en warm water, alleen heel lawaaierig aan de straatkant.




















Similar Posts