3 november – La Fortuna

Eerste ding vandaag is de waterval hier. Een vijftal km stappen, laatste weer omhoog, maar gelukkig dat stuk een lift gekregen van een koppel Fransen. Merci.

Waterval zelf wel ok, eigenlijk de grotere versie van die in Rincon. Maar dan ook eigenlijk zijn geld niet waard.

Terug naar hotel en dan naar Ecoreserve Danaus, aangeraden door lezers van de LP. En gelijk hebben ze. Is eigenlijk een minireserve, alles op elkaar, één trail van een 700m, en een beetje artificiëler, maar je ziet er ten minste wat beesten. Eén keer doorgeweest en aan de inkom wat zielig gedaan dat ik niet zo veel had gezien, en dan is er iemand snel even meegekomen om er een paar te tonen. Die beesten zitten natuurlijk vaak op dezelfde plekken, dus zij vinden die direct. En dat was echt wel cool. Half uur ook aan de receptie gezeten naar vogels kijken die het daar gewoon zijn…hele mooie tussen.

En bij terugkomst eindelijk een zicht op de vulkaan bij zonsondergang.

‘s Avonds terug naar zelfde SODA. Morgen transport dag, het belooft want twee keer overstappen waar geen frequente bussen komen. Hoop dat ik morgen in Quepos kan slapen.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 640 CRC (Costa Rica Colones))

Ingang waterval: $10

Ingang ecoreserve Danaus: $11

Hotel Dorothy in La Fortuna: 12 EUR voor kamer met badkamer, zonder AC. Wel degelijk, maar je krijgt waarvoor je betaalt natuurlijk. En weer heel veel lawaai.




















Similar Posts