|

9 tot 11 november – Panama City en Madrid

Vroege vlucht (in business, dat was goedkoper dan economy) naar Panama city. Vlucht bij Panama city leek wel toeristische attractie, prachtig zicht op de stad en het kanaal. Met shared taxi naar hotel (was wel niet zo simpel om dat te vinden), en dan begonnen met bezoek aan de Miraflores locks van het panama kanaal, waar je in de late middag naartoe moet omdat je dan het meeste kans zou hebben om grote schepen te zien langskomen. Die beginnen namelijk heel vroeg ‘s ochtends aan de Atlantische oceaan, en zijn rond 16u aan de Stille. En had inderdaad geluk, een grootst mogelijk container schip voor deze sluizen, en een cruiseschip tegelijkertijd. Eigenlijk wel impressionant om zien.

Daarna nog wat rondgelopen tussen de wolkenkrabbers van de stad. Echt wel cool, had zoiets hier niet verwacht.

De dag erna eerst Panama viejo, de oude verwoeste stad door piraten, dus ruines met op de achtergrond panama skyline. Daarna Cacso viejo, heel mooi, het oude stadsgedeelte dat ze aan het renoveren zijn, en met succes. Je waant je 200 jaar terug in de tijd in een oud coloniaal stadje. En dan tijd voor het vliegtuig richting Madrid.

‘s ochtends toegekomen in Madrid, en had laatste vlucht naar Belgie geboekt. Dus een vijftal uurtjes in het centum van Madrid rondgewandeld. Vond eigenlijk heel mooie en gezellige stad.

Gegevens ter herinnering

(Panama gebruikt de dollar)

































Similar Posts