28 oktober – San Juan del Sur

Na een vlotte rit met ferry en 2 collectivo’s vlug in San Juan del Sur toegekomen, de party en surf town van Nicaragua. Op zich nog wel een leuk stadje, maar eigenlijk niet veel anders dan een Spaanse kuststad.

Was hier voornamelijk gekomen om naar de schildpadden te komen kijken. Op deze tijd van het jaar komen die blijkbaar met honderden uit het water om hun eieren te leggen…buiten bij volle maan 🙁 Dat had de LP er toch ook bij kunnen zetten.

Maar na de lunch wat beginnen rondwandelen, en voor ik het wist was ik onderweg naar het surfstrand, ‘a stunning beach’ volgens de LP. Was wat verder dan verwacht, blijkbaar 12 km, dus was blij dat een taxi mij de laatste twee meenam. De beach zelf is echt een heel erg hippie/surf ding. Een klein strand met drie bars op, en eigenlijk verre van een mooi strand. Waarschijnlijk is het surfen er wel de moeite.

Dan teruggewandeld, en op de kruising na 3km een lift aangeboden gekregen van een blanke op een motor. Een Oostenrijkse ingenieur en zijn papagaao die hier al twee jaar woont en die zijn boot aan het laten maken is. Onderweg stopt hij bij een kleine boerderij waar hij altijd een pint drinkt en hij goeie vriend aan huis is, en waar hij me meeneemt naar binnen en achter het huis. Heel interessant om ook eens die kant te zien. Net op tijd terug voor een wandeling langs het strand bij zonsondergang.

Dag geeindigd met dinner en drinks aan de strandbars met Joe, een Koreaans/Japanse Amerikaan die ik op de ferry had leren kennen.

Was uiteindelijk eigenlijk heel leuke dag nog, de laatste in Nicaragua.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 31 NIC (Nicaragua Cordoba))

Hotel El Puerto: 550 NIC voor hier perfect kamer met prive badkamer en airco.




















Similar Posts