18 November – Addis Ababa

Het laatste Afrikaanse land van de reis, en Addis is al helemaal anders dan wat ik had verwacht. Het is vrij modern (veel beter dan Zim of Zam), zelf gezellig, heel groot. De hele dag rondgewandeld, van guesthouse via verschillende ‘kerken’ naar Meskal square, naar de Kathedraal (waar een laaange dienst bezig was), het Nationaal museum, de Gualle square en via Bole rd naar restaurant en dan taxi naar hotel terug. Druk maar leuk dagje. Toppunt waren de ‘kerken’ en Lucy. De kerken hier zijn een mengeling van orthodox christen en wat voor mij lijkt moslim tradities. Ze bidden liggend op hun knieen, mannen en vrouwen apart, alle vrouwen dragen een witte hoofddoek, de kerktoren staat apart van de kerk en de kerk zelf is rond (of eerder veelhoekig)…Heel raar.

En dan Lucy, zoveel van gehoord en herinner het mij nog van mijn lessen histoire/geo, maar als je het dan ziet liggen begrijp je al het gedoe erover toch niet 🙂 Ze is dan misschien onze grootmoeder, of eerder groottante naar het schijnt, maar die paar beenderen zijn toch niet zo indrukwekkend.

Ook nog eens naar Ethiopian geweest omdat ze in Lusaka hadden gezegd dat mijn terugvlucht verlaat was (nadat hij voor vertrek verzet was omdat de oorspronkelijke geannuleerd was). Nu was het vertrekuur weer veranderd (wel maar met 5 minuten), en van mijn vier binnenlandse vluchten zijn de uren van twee ervan ook gewijzigd, lees vervroegd. Ik had er mooi gestaan. Ethiopian, ‘t is goed dat je niet echt de keuze hebt als je Ethiopie wil bezoeken, maar nooit meer denk ik.

Proberen vroeg naar bed, morgen om 5u op luchthaven voor vlucht naar Lalibella. Bij het betalen in hotel de pickup gratis gekregen, als gast, en hadden mijn drank niet aangerekend. Ze zijn echt bijna te vriendelijk.

Gegevens ter herinnering
Kamer getnet guesthouse: 425 BIR

(1 EUR = 23 ETB (BIR))










Similar Posts