28 tot 30 November – Bahir Dar

Het minibusje zou normaal een express ding zijn, dat niet stopt en er maximim drie uur over zou doen. Natuurlijk stopt het wel nog om zoveel mogelijk mensen erbij te proppen, en de jongen voor mij werd wagenziek, gaf over op de grond, dus iedereen eruit om het busje te kuisen aan de rivier. Dus, tegen de avond in Bahir Dar, naar het Ghion hotel waar iedereen over spreekt, en daar op terras over het Tana meer gedronken en gegeten.

De dag erna boot tour naar de kloosters op het meer met een Zwister en een Spaans koppel. Ging normaal drie uur duren, maar werden er uiteindelijk vijf. Voor één keer dus niet erg, ze doen eens meer dan afgesproken. Had van iedereen gehoord dat ze allemaal hetzelfde werden na een tijdje, dus alleen de beste binnengegaan, en die zijn eigenlijk echt wel mooi. Zijn ronde ‘kerken’, waar een kubus in staat die van buiten volledig met fresco’s is beschilderd. De meeste zijn echt wel de moeite.

Ook nog langs de blue nile outlet, de plaats waar de blauwe Nijl het meer verlaat en zijn weg dus begint naar de Middellandse zee. Daar ook een klooster, vooral leuk voor het omliggende dorpje.

De rest van de dag relax, rondgelopen in de stad, de markt (niet echt speciaal) en de ‘promenade’ (heel groot woord voor wat het was). Er is eigenlijk niets te zien, maar het is nog wel een gezellige stad door de brede lanen.

De dag erna uitgeslapen, weer wat rondgedwaald in het stadje, en dan de excursie naar de blauwe nijl watervallen met zwijgzame Australische en een Zwisters/Oostenrijks koppels. Deed die tour eigenlijk gewoon om tijd te verdrijven omdat iedereen had gezegd dat ze eigenlijk op niet trokken. Maar eigenlijk waren die best nog wel indrukwekkend…naar het schijnt (maar waarschijnlijk zeggen ze dat elke dag) was vandaag de dam open, waardoor er veel meer water doorkwam dan gewoonlijk. Leuke wandeling zowel beneden als boven de watervallen.

‘s Avonds eten en vroeg naar bed voor de vroege vlucht naar Addis. Ze hadden voor de verandering het uur vervroegd!

Gegevens ter herinnering
Ghion hotel: versleten maar ok kamer, 250 BIR
Boottour kloosters: 150 BIR
Tour blue nile falls: 150 BIR
(1 EUR = 23 BIR)


























Similar Posts