24 en 25 November – Gondar

Vroege vlucht naar Gondar, en daar aangekomen weer eens kwaad gemaakt voor taxi, ben maar beginnen wandelen en dan heeft er toch één mij ingehaald, en me aan de helft van de prijs gebracht. Was wel in de 20km, dus prijs viel blijkbaar nog wel mee 😉

Eerst wat gaan eten en dan begonnen met dingen rond de stad, en vooral het zoeken naar een tour voor de Simien mountians, en vooral naar mensen om de tourkosten mee te delen.

De kerk buiten de stad was echt schitterend, met frescoes op alle muren, en een plafond vol kleine engeltjeshoofden.

Voor de rest niet veel kunnen doen buiten zoeken naar tour en mensen, maar buiten twee Duitsers die $200 ook te veel vonden voor drie dagen, niemand, maar echt niemand te vinden, en ik heb echt alle blanken aangesproken die ik vond, alle acht 😉 Voor een tour alleen vragen ze hier $550, en dat is toch echt te veel.

De dag erna eerst de hoofdgroep van kastelen bezocht, echt speciaal om dat hier in Ethiopie te vinden, zoiets verwacht ik eerder in Schotland. Leuke is ook dat er wel wat kastelen bij elkaar staan, omdat als de koning stierf, zijn zoon een eigen kasteel vlak naast het oude bouwde. Daarna nog naar Fasilas bath gaan kijken (na een ruzie met een minibuschauffeur die vlakaf zei dat voor blanken het niet 2 maar 5 BIR is), niet echt spectaculair, en dan naar een minder gekende groep van kastelen. Minder indrukwekkend, maar in de bergen en zonder ook maar één toerist omdat het zo moeilijk te bereiken is. Dus wel leuk door de rust.

Daarna nog inkopen gaan doen voor de Simien mountians, heb besloten het ter plekke geregeld te krijgen. Dus genoeg brood en een pot jam, dat zou moeten lukken voor een drie dagen.

Terug gaan eten in het Quara hotel, het enige echt eetbare hier. Samen gegeten met een Engels/Maleisisch koppel uit New York dat ik gisteren onderweg naar de kerk was tegengekomen. Leuk koppel. Op tijd naar bed, morgen vroeg op.

Gegevens ter herinnering
Kamer Genetics guesthouse, beste tot nu toe, 340 BIR
Ingang kerk: 100 BIR
Ingang kastelen: 100 BIR

(1 EUR = 23 BIR)












Similar Posts