1 en 2 december – Addis Ababa en vlucht naar Brussel

Weer heel zachte vlucht, ondanks het propeller vliegtuigje, aankomst in Addis. Taxi op luchthaven vroegen veel te veel, dus beetje buiten de luchthaven gewandeld. Wat hotels vergeleken en toch maar voor ‘dure’ hotel gekozen voor de laatste nacht.

Dan de Merkato bezocht. Volgens de LP is dit de plaats met de grootste waarschijnlijkheid om beroofd te worden in Ethiopië. Dus alles in hotel gelaten buiten 150 BIR en mijn fototoestel, en beginnen wandelen. Daar een uur of twee rondgewandeld, en hoewel ze niets gejat hebben, voelde ik me daar toch voor de eerste keer echt niet op mijn gemak. Had mijn fototoestel vast in mijn broekzak, maar heb het nooit uitgehaald en dus geen foto’s genomen.

Mensen daar bekeken me echt raar, volgde steeds met hun ogen, er liepen groepjes jongeren rond, heel arm en vuil, waarschijnlijk in geen weken gewassen. Eén man gooide een steen naast mij, weet niet of het de bedoeling was te raken, maar was toch raar, dus maar snel doorgewandeld.

De markt zelf zou de grootste van Afrika zijn (volgens sommigen). Het is inderdaad immens groot, maar minder authentiek dan ik had gehoopt…of eerder moderner dan ik had gedacht. Het zijn grotendeels gewoon allemaal winkeltjes naast elkaar, maar dus niet echt het exotische marktgevoel dat ik wel leuk vind. Moet wel toegeven dat ik blij was erbuiten te zijn.

Daarna wat gaan proberen souvenir shoppen, maar ze hebben hier dus echt niks, nada, noppes. Je moet al goed zoeken om een souvenirwinkel te vinden, en dat is dan echt allemaal bucht. De paar houten beeldjes die ze hebben kan ik waarschijnlijk beter zelf maken (of toch bijna). Had beter die dingen in Lalibella gekocht, maar ja, bagage was beperkt op binnenlandse vluchten en dan moet je er nog twee weken mee rondlopen.

Gegeten in Castelini, het beste restaurant van Addis, met een eigenlijk heel lekkere Lasagna aan 80 BIR, zo duur zeg :)!
Laatste dag uitgeslapen, het etnologisch museum wat voor één keer eigenlijk wel interessant was, en de zoo, die echt belachelijk en zielig was. Daar zouden ze Gaia eens op mogen afsturen.

Dan nog snel ergens een veilige pizza en vlucht naar Brussel!

Geen foto’s, want of ik durfde mijn toestel niet uithalen, of je mocht er geen foto’s nemen

Gegevens ter herinnering
Ankober guesthouse (naast baro hotel): Goeie kamers, wat lawaaierig, zoals overal, 340 BIRR
(1 EUR = 23 BIR)

Similar Posts