14 tot 17 November – Lusaka

Om 7u met Gab en Marnie vertrokken uit hostel in Lusaka om op tijd in Lusaka te geraken. Taxi tot aan grenspost Zimbabwe, taxi tot aan grenspost Zambia, taxi tot in Livingstone, dan luxe bus tot in Lusaka. Alles zodaning vlot verlopen dat we om 13u30 al in Lusaka waren. Afscheid genomen van Marnie en Gab, was echt een super koppel. Dan hotel gaan zoeken. Alle backpackers van de LP zijn vol, van naam veranderd en niet echt super. Bij de eerste waar plaats was maar gebleven, het begon hier weer keihard te onweren. ‘s middags wat rond Cairo road en de city market rondgehangen. Niet echt veel soeps, hoewel de markt wel geanimeerd is. Vroeg naar bed want je kan hier ‘s avonds toch niet alleen rondwandelen.

De dag erna de bedoeling om een dag in Siavonga aan het Karibu meer door te brengen. Om 8u in het minibusje gestapt, om 12 u waren ze nog op 3 mensen aan het wachten. Aangezien het drie Afrikaanse) uren rijden is en ik vooral de sunset cruise wou doen, dan maar opgegeven, was ook niet de bedoeling om daar gewoon bij valavond een hotel binnen te stappen en de dag erna direct te vertrekken. Dus mijn ticket maar gegeven aan een man die daar net toekwam..hij wel blij, de chauffeur iets minder.

De rest van de dag doorgebracht in de grote malls hier, maar daar moet je je nu ook weer niet zoveel bij voorstellen, hoewel het wel een soort moderne enclave is tussen de rest van de lelijke en slecht onderhouden stad. Lusaka toch mijn stad niet, is niets te doen, geen echt gezellige plekjes…dus vroeg in bed terug…gelukkig wat filmpjes bij.

Laatste dag laat opgestaan (wat een onweer vannacht), terug van hostel veranderd naar het Lusaka hostel. Hebben allemaal dezelfde prijs maar deze is veruit het gezelligst. Eerst nog gewandeld naar de kathedreaal, gewacht tot de begrafenis voorbij was, maar niet echt super, dan nog even door de ambassade buurt gewandeld. Een paar ambassades en hotels zijn waarschijnlijk de enige onderhouden gebouwen van de stad hier. ‘s middags rondgehangen aan het zwembad van je hostel, het enige gezellige wat hier te doen is, maar voor mij niet echt lang vol te houden. ‘s Avonds gaan eten met een Nederlander en Lisa, een Schotse die op één van de andere overland trucks zat die we regelmatig tegenkwamen. Leuk terug te zien, zij vertrekt morgenvroeg naar Malawi.

‘s Ochtends proberen uitslapen, de vlucht is om 3u30. Maar rond 8u30 klopt Yun op de deur, dus toch maar wakker. Ook grappig hem terug te zien, hij is nog steeds aan het proberen naar Maun pools in Zimbabwe te geraken om daar zonder gids een wandeling in een park te kunnen doen…echt rare gast toch. Ondertussen een Japanse haar plannen aan het proberen doen veranderen om zo zijn kosten te kunnen delen…alles voor geld en (gratis) eten.

Dan vlak voor ik vertrok komt Lisa terug de hostel binnenwandelen. Ook zij had blijkbaar een paar uur op de bus gezeten en had dan maar besloten af te stappen omdat ze anders in het midden van de nacht zou toekomen. T.I.A. Redelijk rustige vlucht naar Addis Ababa, had weer twee plaatsen, en daar stonden ze me inderdaad op te wachten, ongelooflijk vriendelijk en gedienstig en goeie kamer.

Gegevens ter herinnering
Bus livingstone-Lusaka: 80000 ZMK
Kamer zonder eigen badkamer in één van de backpackers: 150000 ZMK
Kamer getnet guesthouse:

(1 EUR = 6300 ZMK (Kwacha), 1 EUR = 23 ETB (BIR))