10 december – Galapagos – Rabida en North Seymour

Na een wet landing en een korte wandeling op het eiland Rabida, vooral voor fauna en zichten, de laatste snorkelgelegenheid van deze reis. Aangezien we hier wel even de tijd kregen, geopteerd om ook eens 20 minuten gebruik te maken van het bootje met glazen bodem. Wel wat vissen, een rog en een haai voorbij zien zwemmen, maar het geeft toch echt niet dezelfde kick als het snorkelen zelf, hoewel je hier wel uitleg bijkrijgt van de naturalist.

Daarna dus verder gesnorkeld tussen de zeeleeuwen en weer 1 die zin had in spelen. En tijdens het snorkelen plots ook op een 2-3 tal meter boven een haai gezwommen. Ze doen niets naar het schijnt, maar is toch even schrikken. Op het strand een echt heel groot aantal zeeleeuwen en jongen en pelikanen, alsook verschillende vogels (waaronder de oestervanger en mijn favoriete blue footed boobie).

Dan terug naar schi, douche en lunch, en aangezien het schip nog een uur nodig heeft om naar North Seymour te varen geven ze ondertussen een presentatie over het leven van Darwin. Maar geef toe dat ik dat maar even heb gevolgd en boven op het dek ben gaa genieten van de vogels en het zicht.

En dan North Seymour, waarschijnlijk het interessantste eiland. Na een dry landing loop je tussen de zeeleeuwen, Iguana’s (zowel marine als land) en jonge fragatten, die tot 1 jaar worden gevoed door hun ouders. En daar het geluk gehad dat er vlak naast het pad een moeder haar jong kwam voeden. De kleine steekt zijn kop daarvoor zo ver mogelijk in de bek van de moeder zodat het lijkt dat hij het eten uit de maag gaat halen (en dat is ook bijna zo).

Na een tweede ‘aanval’ door een zeeleeuw op Celia drie keer in de verte een flirtende mannelijke fragat gezien. Dit doen ze door hun rode keel zo veel mogelijk op te blazen. En size does matter, hoe groter, hoe liever het vrouwtje hem kiest. En dan een beetje verder een andere, die met zijn rug naar ons zat maar echt maar op twee meter afstand. Is moeilijk om dan niet eens te voelen aan die ballon 🙂

Na de wandeling terug naar het schip voor een drink van de kapitein bij zonsondergang op het sun deck. Dan eten en slapen. Om middernacht vertrekt het schip naar de volgende bestemming om daar rond 4u toe te komen. En moet toegeven dat dat af en toe ook wel serieus wiebelde zodat ik rond 3u toch even ben wakker geweest ervan.

Marine Iguana op rode eiland Rabida
Rabida
Cactus
Moeder en kind
Ik bij zeeleeuwen
‘Poserende’ zeeleeuwen
Moeder en kind
Vogel
Liefde… 🙂
Vogel
Verdroogde zeester
Peilkaan en Blue footed boobie
Duikende Pelikaan
Landende pelikaan
Strand op Rabida
Etende landiguana op North Seymour
‘Yellow warbler’ en dus geen van de finches volgens Lassie. Een vogel dus… 🙂
Moeder die baby voedt
Iguanas op pad
Zeeleeuw achter Celia
North Seymour
Fragat
Flirtende Fragat
Fragat met last van de wind
Flirtende fragat
Kapitein’s cocktail bij zonsondergang
Een van de schotels ‘s avonds

Onderwater foto’s, die van de haai is toch mislukt zeker 🙁

Kleurrijke vissen
Zeeschildpadden
Zeeschildpad
School vissen
Spelende zeeleeuw
Spelende zeeleeuw
School vissen
School vissen

Similar Posts