11 december – Galapagos – Puerto Ayora en Darwin research station

Na ontbijt een dry landing in Puerto Ayora waar we met de bus het eiland Santa Cruz verkennen. Eerst naar ‘the twins’, twee soort kraters, eigenlijk immense gaten. Maar niet echt spectaculair. Ook bezoek aan een immense lava tube waar je zonder probleem kan in wandelen..

Dan naar een boerderij waar veel landschildpadden komen grazen. Ze zijn beschermd en lopen dus vrij rond op het eiland, je ziet ze overal, dus de groepen gaan ergens naar die boerderij omdat er daar nogal wat rondlopen. En man, wat zijn die beesten groot, lelijk en schattig. Naar het schijnt zou E.T. hierop gebaseerd zijn en ze lijken er inderdaad op.

Daarna lunch, voor 1 keer in een restaurant en niet op het schip. Daarna bezoek aan het research center, en dat leek na de vorige dagen meer op een zoo. Maar wel interessant om te zien hoe ze proberen de schildpaddenpopulatie terug op stand te brengen. Diego (die de overblijvende schildpadden van espagnola heeft leren paren) en lonesome George, de laatste overblijvende van zijn soort die tot een paar maand geleden blijkbaar niet wou paren.

Daarna te voet terug naar de zodiacs, door Puerto Ayora. Vooral veel souvenirwinkeltjes, maar ook de kleine vissershaven waar pelikanen, reigers en zeeleeuwen snel iets proberen meepikken en de kleine lokale bevolking zijn vis komt halen.

Terug naar schip voor eten, briefing en een afscheidsfeest. Een lokale groep komt spelen met het typische dansen…echt mijn ding niet, maar Amerikanen (en blijkbaar Spandjaarden) zijn er gek op.

Een van de twins
Uil in Lava tunnel
Lava tunnel
Vogel
Reuzeschildpad
Reuzeschildpad
Ik bij reuzeschildpadden
Reuzeschildpadden
Ik bij reuzeschildpad
Drinkende reuzeschildpad
Reuzeschildpad
Etende reuzeschildpad
Vissers in Puerto Ayora
Reiger en pelikanen bij vissers
Reiger en kind
Op boot springende zeeleeuw
Vissershaven in Puerto Ayora
Volleybal als tijdverdrijf in Puerto Ayora
De eetgroep
De lokale dansen op schip

Similar Posts