4 december – Saquisili markt en Otovalo

Heel vroeg opgestaan voor de bus naar Saquisili, waar op donderdag de stad verandert in een grote markt, met op zeven plaatsen verschillende soorten markten. En dit is echt een heel authentieke markt, een van de origineelste die ik ooit gezien heb, in totaal zes andere toeristen gezien in heel het dorp.

Na twintig minuten bus toegekomen, en begonnen met de grote beestenmarkt. Daar komen ze van de dorpjes errond om hun lama´s, schapen, varkens, koeien, ezels en paarden te kopen. Echt een heel leuk zicht om ze daar te zien met hun nieuw aangekochte beesten, en die proberen te doen bewegen in de richting van de pick up die hen en hun aankoop naar huis moet brengen. En die beesten vinden dat blijkbaar niet altijd even leuk.

Daarna de kleine beestenmarkt, met cavia´s (hun delicatesse), kippen, konijnen, hondjes en katjes, …. Gaia is hier nog nooit langsgeweest, maar echt super om te zien hoe ze hier rondlopen met kippen in hun handen, of cavia uit zakken staan te kopen en verkopen.

Daarna nog vijf andere markten, groenten, vis, vlees, kleren, schoenen, echt vanalles, wel wat meer door elkaar al, maar even authentiek. Geen souvenir te zien 🙂 En al dit in dit kleine, normaal rustige dorpje met de besneeuwde toppen in de verte. Gelukkig had Yvan ons de dag ervoor gezegd waar de marktjes lagen zodat we ze konden vinden, want ze liggen wel een paar blokken uit elkaar.

Dan de bus terug naar Latacunga, nog even rondlopen door de stad daar. Maar daar was ik eigenlijk wel snel door. De drie marktjes daar waren vrij leeg en niet echt te vergelijken met Saquisili, hoewel eveneens authentiek. De rest van de stad, een paar kerkjes en pleintjes, wel gezellig maar niet echt een reden om tot hier te komen en ook snel bekeken.

Dus bagage ophalen en richting Quito. Daar Lassie toch nog op de bus gezien, het klaarmaken van zijn baggage en het scheren duurden blijkbaar wel even 🙂 Bus naar Quito twee uurtjes, geen probleem. Afgezet aan de terminal en daar direct een bus naar Otovalo gevonden. Normaal iets meer dan 2 uur, maar dit waren echt prutsers, bus overvol, heel traag, boete voor het stoppen waar het niet mocht, hevige regen…waren drie echt heel lange uren, ben die busritten echt wel beu, zeker als ze zo zijn. Maar soit, nog 1 hierna normaal.

In Otovalo toegekomen in de gietende regen en hostal gaan zoeken. Lassie de enige kamer met badkamer in de eerste genomen, ik wat gaan verderkijken naar andere en goedkopere, wat gelukkig niet heel lang duurde.

Heel even geinternet en dan snel gegeten, want waren echt wel moe, en morgen weer vroeg op voor de toer naar Cotacachi.

Lama op markt
Zicht op beestenmarkt
Zicht op beestenmarkt
Zicht op beestenmarkt
Zicht op beestenmarkt
Kippenverkoop op kleine beestenmarkt
Kippenverkoop
Zicht op kleine beestenmarkt
groenteverkoper op kleine beestenmarkt
Caviaverkoop
Caviaverkoop
Kind op markt
Visverkoop op markt
Visverkoop op markt
Groentemarkt
Groentemarkt
Etenkraampjes
Ander marktje
Latacunga
Latacunga

Gegevens ter herinnering

Hostal Aly, 8 USD kamer met badkamer en kabel tv, redelijk, maar wat lawaaierig omdat de ruit uitgeeft op de centrale gang

Similar Posts