13 en 14 december – Mitad del Mundo en Zaventem

Aangezien de vlucht pas ‘s middags was, eerst nog naar Mitad del mundo geweest. Dit is de plaats waar de evenaar doorloopt. Enerzijds is daar het monument, dat niet echt op de evenaar ligt maar waarrond ze bijna een heel dorp met attracties hebben gebouwd en wat echt op helemaal niets trekt. Maar ja, als je er bent, he.

Daarna nog naar het andere museum een beetje verder, dat volgens GPS wel op de evenaar ligt. Ze hebben daar ook een paar traditionele hutten nagemaakt, en doen daar een paar ‘wetenschappelijke’ proeven om het effect van de evenaar te bewijzen:
1. een bassin dat ze laten leeglopen op, links en rechts van de evenaar, waarbij het water in de omgekeerde richting zou moeten draaien, maar wat op die kleine afstand natuurlijk niet echt heel duidelijk is.
2. Het rechtzetten van een ei op een nagelkop, wat hier veel gemakkelijker zou zijn. Voor de gids geen probleem, maar ben daar toch niet in geslaagd.
3. De gids gaan aan je armen hangen en probeert je vingers uit elkaar te trekken terwijl ik dat zoveel mogelijk moet tegenwerken. Daarna hetzelfde op de evenaar en dan zou het moeilijker moeten zijn voor mij. Heb toch een hard gelachen.
4. Je moet met je ogen dicht proberen een lijn te volgen. Zou daar veel moeilijker zijn omdat er verschillende krachten aan je twee armen trekken. Yeah, right, het zal wel.

Dan bussen terug naar hotel, daar spullen uit de kluis (dus geen foto’s deze dag) en taxi naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel met Iberia. En mochten mensen nog twijfelen, Iberia trekt echt op niets!!

En bij aankomst, ondanks mijn datumveranderingen, toch nog een ontvangstcommittee op Zaventem. En dat was eigenlijk heel leuk om iedereen even terug te zien. Echt bedankt aan allen die het toch te weten zijn gekomen en erbij konden zijn.

Similar Posts