8 december – Galapagos – Cerro Dragon

Taxi genomen aan de deur van het hostal rechtstreeks tot de luchthaven, wou mijn enige overblijvende fototoestel toch echt niet kwijt.

Aan de check-in stond iemand van Metropolitan tours, die mijn rugwak overnam, mij een bagageticket en boarding pass overhandigt, en zegt dat ik mijn bagage in mijn cabine op de boot zal terugvinden!

Na een 40 minuten vlucht tot Guayaquil, 40 minuten wachten en nog anderhalf uur vlucht, zonder probleem toegekomen op de Baltra luchthaven van de Galapagos. Snelle ‘imigratie’ controle, waarna de hotel assistant ons doorverwijst naar onze hoofd naturalist die ons dan weer doorverwijst naar de bus die vijf minuten later vertrekt. Na een rit van een vijftal minuten stopt hij in een kleine baai waar de zodiacs ons liggen op te wachten samen met een tiental zeeleeuwen. Vijf andere minuten boot om dan aan boord van het schip te kunnen klimmen tot bij de hotelmanager die mijn kamer U12 geeft, zijn vingers knipt waarna iemand van de crew mij tot mijn cabine begeleidt.

Mijn Cabine is super, wegens onderbezetting op het schip heb ik een cabine voor mij alleen, redelijk groot, leuke badkamer met alle confort. Na een kwartiertje het schip te hebben ontdekt wordt omgeroepen dat de lunch geserveerd is, en die valt ongelooflijk goed mee: saladebar, vier ‘hoofdschotels’, groenten, kaas, brood, en dessertbar. En alles is dan ook nog eens lekker ook! Het is blijkbaar free seating, dus er komen twee Spaanse bijzitten, maar hun Engels was erger dan mijn Spaans (ja, dat kun dus blijkbaar nog :)), en veel zin hadden die er ook niet in.

Tijdens het eten was het schip beginnen varen, en na een briefing konden we rond 15u van boord voor de eerste excursie. Iedereen wordt onderverdeeld volgens taal in groepen van maximum 14 mensen, mijn groep de Dolphins. Eerste excursie is de cerro dragon op het eiland Santa Cruz. Bedoeling is hier wat te wandelen door de natuur hier en ondertussen te zoeken naar wat land Iguanas. Een na een worden de groepen met vijf zodiacs aan land gebracht, een dry landing deze keer zodat je je schoenen kan aanhouden.

Natuur is hier mooi maar dor. Het lijkt alsof alle bomen hier dood zijn, maar blijkbaar wachten ze enkel op het regenseizoen om terug te beginnen bloeien. Verder de twee types cactus die hier op de Galapagos te vinden zijn, de kandelaar en de hangende. Marine iguanas en krabben zie je hier zonder probleem, verder ook nog fragatten en een blue footed boobie vlak bij de landingsplaats, en uiteraard allerlei soorten vogels. En tevens toch ook vier land Iguanas gezien, weliswaar jammergenoeg vanop redelijk verre afstand (voor Galapagos standaarden alleszins).
Terug op de boot even tijd om te relaxen, dus een uurtje op het sun deck terras gaan zitten, samen met Jason en Yuliya (Amerikaan getrouwd met een Ukrainse, wonend in Indiana) die ook in de Dolphins groep zaten en die erbij waren komen zitten. Daarna rond 19u de welkomstdrink en briefing voor de volgende dag waarna het eten wordt geserveerd. Tijdens de drink twee andere van de groep leren kennen, Canadezen uit Toronto. Bijgevolg samen aan tafel gaan zitten, en eigenlijk alle volgende maaltijden ook want dat leek wel te klikken. Het waren alleszins geen typische overzelfverzekerde Amerikanan, dus dat hielp al veel.

Tijdens het eten al toegekomen bij de bestemming voor de volgende dag, Bartolome, zodat de nacht echt wel heel rustig was.

Zeeleeuwen aan de opstapsteiger
Sun deck terras op de Santa Cruz
Lounge

De eetzaal

Mijn kamer
Meevliegende Fragat
Cactusbloem
Marine Iguana
Dorre landschap rond Cerro Dragon
Land Iguana
Kust landschap rond Cerro Dragon
Vijver richt bij Cerro Dragon
Krab
Jonge zeeleeuw
De reis

Similar Posts