29 september – Singapore

Bagage wat gemaakt en dan een post pakket verstuurd naar Belgie. Hoewel dat volgens hun website heel duur zou moeten zijn, heeft me dat net geen 9 EUR gekost. Het duurt wel 9-17 weken 🙂

Aangezien ik toch in Takashimaya was, de food court daar terug opgezocht voor een Chicken Rice, zowat het Sinaporese nationaal gerecht omdat ze dat echt op elke hoek van de straat verkopen. Had het nog niet geprobeerd dus moest absoluut op deze laatste dag, maar het trekt dus op niets 😉 Is gewoon wat kip bovenop rijst…tja, was natuurlijk te verwachten afgaande op de naam, maar zou toch iets smakelijker mogen zijn.

Vervolgens naar de Botanical Gardens. Helemaal op z’n Singapoors perfect aangelgd park, maar dus eigenlijk niet zoveel anders dan een park bij ons. Hoewel de evolution garden wel leuk was, de verschillende begroeiingen van het aller begin tot nu.

Maar vooral de orchid garden is wel de moeite, heel mooi aangelegd en echt wel heeeeel veel soorten orchideen en bromeliads. Was nog eens de moeite, zelfs bij slecht weer.

Dan terug afgesproken met Franka om te gaan steamboaten. Dit is een soort fondue, maar dan eigenlijk lekkerder. Je krijgt twee soorten ‘bouillon’ voorgeschoteld waarin je al de ingredienten van het buffet (Krab, kip, vis, beef, reuzegarnalen, maar ook tofu, noodles en allerlei groenten die natuurlijk veel minder belangrijk zijn 🙂 ) kan laten koken. Echt heel lekker en smakelijk, en niet zo vettig als fondue.  Heel geslaagd dus.

Bloem in Botanical garden
Bloem in Botanical garden
Steamboat

Similar Posts