30 september en 1 oktober – Een gelukkig verjaardag voor pap vanuit Sydney

Na afscheid te hebben genomen van Franka  (Franka, if you’re reading this, THANKS A LOT again for everything and especially for enduring me all those days 🙂 ) vlucht naar Bangkok met Air Asia, vier uur te vroeg ingecheckt voor Sydney, maar wat bleek, blijkbaar heeft iedereen buiten Nieuw Zeelanders een visum nodig voor Australie. Herinner me dat iemand me dat ooit heeft gezegd, maar vond dat zo belachelijk dat ik dat blijkbaar was vergeten. Even paniek, maar gelukkig kon je die bij British airways zelf kopen voor 100 USD, of via internet voor 20 AUD. Wel heel groot verschil, dus snel naar internetcafe, en visum is echt gewoon je credit card ingeven en je krijgt direct dat ding. Pure geldklopperij dus !! Echt belachelijk. Maar ja, dus snle terug naar checkin en dan zonder probleem kunnen vertrekken.

Wat rare vlucht, het bleek wel te spoken: ze moesten de inflight entertainement regelmatig herstaren omdat die dingen vanzelf begon te doen, of plots ging 1 TL-lamp in de cabine aan…tja, gelukkig deden de motoren het wel nog.

Vroeg toegekomen in Sydney, gezocht naar een travel pass (vrij geodkoop gelukkig voor 7 dagen ongelimiteerd openbaar vervoer in de belangrijkste gebieden) en dan naar hotel. Echt niet super, kleine nogal oude en niet onderhouden kamer zonder badkamer, en dat voor 30 EUR per nacht. Maar hier was echter niets goedkoper te vinden.

Wat geslapen tot de middag, want nogal moe na de vlucht, en dan eerst naar city hall, dan met de trein (=metro) naar milsons point aan de andere kant van de baai en te voet terug, over de Sydney harbour brug met zicht op het opera house. Mijn eerste reactie: “Amai, dat ding is klein”, en had het inderdaad wel wat groter verwacht, alsook de heuveltjes rondom de baai. Maar moet teogeven, het heeft inderdaad wel iets en de locatie is super.

Dus de brug over, via the rocks (een stadsdeel hier) naar circular quay en het opera house zelf, en dan daarna naar de botanical gardens voor de zonsondergang over de baai. Dan eten en internetten, weer wat tijd aan het steken in het beslissen of ik nu nog probeer naar Melbourne te gaan of niet, en het zoeken naar hotels, heb toch maar iets anders geboekt.

Moet toegeven dat Sydney op het eerste gezicht een heel leuke stad is, heel relaxed en open, en had verawacht dat de mensen veel lawaaierig zouden zijn, maar als ze thuis zijn gedragen ze zich blijkbaar, is zelfs grappig om hen in de trein te zien zitten, netjes in rijtjes en niemand die een woord zegt, Een raar zicht en zeker niet wat ik had verwacht 🙂

Ik bij Opera house
Aboriginal (ongetwijfeld een echte)
Opera house
Opera house
Opera house
Opera house
Opera house
Grooote vleermuizen in Botanical garden

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 1.67 AUD)

Maze backpackers hostel: Via http://www.hostelworld.com (steeds veel korting op de walk in rate) 49 AUD per nacht voor kamer zonder badkamer, nogal ouderwets en niet zo goed onderhouden. Niet echt een aanrader.

Green pass, 7 dagen ongelimiteerd trein, bus en ferry voor 52 AUD

Similar Posts