19 september – Singapore

Vandaag eerst besteed aan het kopen van een nieuwe lens, de mijne heeft het op de boot gisteren helemaal begeven ๐Ÿ™ en een extra portable hard disk, de andere is vol ๐Ÿ™‚ Dure grappen wel vrees ik.

Dan Singapore toch maar wat bezocht ook, want dat is er nog niet van gekomen, dus vertrokken uit little india, via een paar kerken naar de esplanade (waar ze de NACHT F1 van Singapore aan het voorbereiden zijn, wel cool om zien), en dan naar Raffles place waar een Homage aan Newton standbeeld van Dali staat (prachtig uiteraard ๐Ÿ˜‰ ), om te eindigen in China town en internet, om ergens vervoer te zoeken om de rest van Maleisie te zien.

‘s avonds gegeten in Newton Circus food court. Bij het eten naast een groep jonge Singaporesen gezeten, die ons plots flessen bier aanboden, een van hen vierde zijn verjaardag vandaag. Franka nogal verbaasd want dat gebeurt niet zo vaak dat Singaporesen spontaan beginnen spreken. Waren eigenlijk wel leuke en interessante gasten, maar heb de indruk dat opgroeien in Singapore niet echt leuk is. Als je als twintiger zegt dat je geen jeugd hebt gehad omdat je constant moest presteren (op school en extra dingen als piano, sport, enz) is er toch iets mis. En leken ook niet zo gelukkig met de ‘brainwash’ praktijken hier.

Morgen leidt Franka mij hier normaal wat rond en bezoeken we Sentosa, een van de eilanden hierrond.

Singapore klaar voor Grand Prix Formula 1 by night
Singapore skyline
Singapore Merlion
Standbeeld van Dali
Straat in Chinatown

Similar Posts