17 en 18 september – Pulau Tioman

De eerste boot naar het eiland, daar vrij snel een bungalow gevonden in Air Batang (ABC) om te overnachten. Gelukkig hier afgestapt, Salang (tijdens de tour) en vooral Tekek zijn momenteel niet zo goed, hoewel de stranden daar iets beter zijn, maar dat is natuurlijk voor mij geen criterium.

Snel gaan horen voor een tour naar snorkeleiland, en veel geluk dat de laatste op het punt stond te vertrekken, dus hals over kop nog meegegaan. En gelukkig, de tour stopt op 2 verlaten stranden – de typische idyllische met spierwit strand en palmbomen – en 4 snorkeling stops. Niet de meeste vissen die ik tot nu toe gezien heb, maar wel ontzettend mooie en het koraal zelf is hier subliem. Wel een paar keer gesneden en twee kwallebeten, maar het was het waard.

‘s avonds na een biertje bij zonsondergang en een relaxzetel gevolg door een currydinner vroeg naar bed, dan vroeg op voor junglewandeling naar de andere kant van het eiland over de berg, een wandeling van 20 km door de jungle. Zichten van boven vielen wat tegen, maar de wandeling zelf was super. Geziene beesten: aapjes die snel wegvluchten, van die grote lizards, vogels (maar vraag me net welke, wel 2 Tucans), een soort wasbeer die meeloopt tot ik mijn fototoestel probeer te pakken, en dan een paar dingen die ik niet kan plaatsen…gelukkig misschien maar. Wel super wandeling, geen mens gezien in het heengaan, 3 in het terugkomen.

De laatste boot naar het vaste land gepakt, amai, serieus gewiegel, niets voor mij 🙂 Boot stopt dan nog in het midden van de zee tussen twee eilanden, na 20 minuten komt een kleiner bootje waarop iedereen moet overladen…de rivier staat te laag voor de grote boot. Maar met dat kleine bootje de zee op was echt niet dat. Duurde gelukkig maar 15 minuten. En dan maar terug bus naar Singapore,zal ook weer wat shopping nodig hebben…

Verlaten strand op koraaleiland
Salang beach
grote lizard tijdens cross island wandeling
Juara beach
cross island wandeling deel door jungle

Similar Posts