25 oktober – Volcan Masaya en Granada

Ging normaal volcan Mombatcho doen, maar gezien de vereiste ‘admin’ 🙂 ‘s ochtends, toch maar gekozen voor de Volcan Masaya…gezien het weer achteraf gelukkig nog ook.

Dus bus richting Managua en gevraagd mij af te zetten aan de parkingang…in the middle of nowhere dus. Daar bleek dat de vulkaan in april wat gespuwd had, en bijgevolg kon je maar 1 wandeling alleen doen, en ÊÊn met gids. Tot aan de vulkaan zelf kan je rijden met de wagen, maar lang kan je er niet blijven want het ruikt er toch niet zo fris.

Dus toch ook maar de wandeling met gids genomen ook, de lava caves. En die viel eigenlijk heel goed mee, je gaat met de gids een grot in gemaakt door lava en vol met vleermuizen. Het enige licht zijn een paar zaklampen, Nicaraguaanse. Maar op zich eigenlijk heel leuk….ook een minuut waar iedereen zijn zaklamp moet uitdoen en je de vleermuizen langs je hoort fladderen. De Amerikaanse vrouw die meewas heeft welgeteld 20m de grot ingezet en vond het toen iets te eng worden…haar man daarentegen heeft wel vijftig keer gevraagd of ‘dit al het einde van de grot was’. Alleen de zoon vond het prachtig.

Daarna begonnen aan eigen wandeling rond andere vulkaankrater. Eerste helft leuk en mooie zichten, daarna een serieus regenen, dus niet veel meer gezien. En in tegenstelling tot andere dagen bleef het regenen, dus vrij vroeg terug in Granada en daar wat rondgehangen in de patio van cafe/bar.

Morgen naar Isla Ometepe…

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 31 NIC (Nicaragua Cordoba))

Hotel La Pergola Granada: 31$ grote kamer (4 bedden) met continentaal ontbijt maar met AC! Beetje lawaaierig, maar ok voor de prijs




















Similar Posts