22 oktober – Leon

Vroeg ontbijt voor een toer naar de Cerro Negro vulkaan voor het hier alombekende volcano boarding.

Had de toer geboekt in de bigfoot, gekend als party hostel, en het publiek was er ook naar. Vroeg me soms af of ze meegingen voor het boarden of voor de inbegrepen drankjes aan het einde 😉

Toer is eerst een uur rijden in een open vrachtwagen door eigenlijk echt wel mooi landschap en in het natuurpark. Daar toegekomen een uur de vulkaan opklimmen en de krater wat bekijken, en dan zittend op een soort omgebouwd houten surfboard een qua stijlheid toch gemakkelijk zwarte piste af. Zichten onderweg zijn echt specatulair, en de afdaling een pure adrenaline kick. Je krijgt gelukkig een oranje overal aan en een skibril, want tijdens het afdalen springt de lava-as echt met hopen je gezicht en kleren in. Beneden staat er dan iemand met een speedgun te meten hoe snel je bent gegaan. Zat zelf in de middenhoop, wat hoger dan een derde van de snelste ooit: 90km/h…op zo’n stomme plank zeg. Had zelf mijn fototoestel niet mee, dus niet veel foto’s. Misschien gelukkig, de snelste van onze groep maakte een toch wel een heel spectaculaire val op het einde.

Terugrijden met drank, en veel lawaai en geroep, heel Amerikaans. Geen wonder dat de locals hier niet echt blij lijken als die truck voorbij komt. En dan wat napraten bij Mojito’s in de bigfoot hostel voor een welverdiende douche. Net na het toekomen een echt ongelooflijk onweer, de straat was gewoon een rivier. De electriciteit is trouwens tot ‘s nachts uitgebleven.

Daarna nog wat rondgedwaald in Leon, is veel bruisender vandaag dan zondag. En de meeste kerken en bezienswaardigheden zijn vandaag ook open.

Het ergste hier momenteel is voor mij de hitte, de beklimming was hel, en zelfs na 10 minuten gewoon door de straten wandelen zou ik beter terug een douche nemen. Denk dat ik lange trektochten te voet hier toch maar ga vermijden.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 31 NIC (Nicaragua Cordoba))

Via Via Leon: 22$ grote kamer met fan.





Similar Posts