29 juni – Oslo

Na inderdaad 5 uur rijden toegekomen in Oslo, gelukkig dat ik vroeg vertrokken was. Maar lang, veel rondgelopen,en qua bezienswaardigheden is dit niet echt dat, het beste is dan nog het fort, maar daar moet je je ook niet veel bij voorstellen. Tenzij je van musea houdt, ze hebben hier een eiland waar bijna niets anders op ligt 🙂 Maar grotendeels van de stad is ook niet echt gezellig, zelf wat vuil, en alles gemaakt dat het net terug werkt, bvb de straten snel wat opgelapt. En had ook steeds de indruk dat er heel veel ‘trash’ rondloopt, of zo lijkt het toch.

Maar, er zijn twee delen die echt wel ontzettend gezellig zijn, maar moet toegeven dat ik niet weet hoe het eruit ziet bij slecht weer. Het eerste is de Johans gate tot aan het koninklijk paleis. Een soort park met wat terrasjes en winkels waar iedereen lijkt rond te hangen.

Maar dan vooral de Aker Brygge, de kaaien eigenlijk, een heel moderne dijk met restaurants en terrasjes, heel, heel gezellig, deed mij ontzettend veel aan de quay’s in Singapore denken. Maar met andere woorden, Oslo valt eigenlijk nog wel mee qua gezelligheid, hoewel je er voor mooie gebouwen of als mooie stad niet naartoe moet.

Parking is trouwens een ramp, meer dan €6 per uur! Ben er twee uur blijven staan en ben dan de wagen op straat gaan zetten en wat heen en weer gelopen naar de meter. Was een vierde van de parkingprijs.

Dan doorgereden tot in Zweden om daar te overnachten, had gehoopt was goedkoper, maar ben noodgedwongen in een hotel beland voor €60 (dus €10 afgekregen door wat zielig te kijken 🙂 ); Raar hier is maar 1 hotel, en nochthans is dit een stad met luchthaven! Morgen via een natuurreservaat en Upsala naar Stockholm.

Similar Posts