30 juni – Mora, Lakesand, Ravnik, falan, Gamla Upsala, Stockholm!!

Vandaag van Oslo naar Stockholm, via een gebied met Meren en nationale parken. Maar eigenlijk is dit niet echt veel anders dan Finland en na de fjorden is dit inderdaad toch wel een tegenvaller.

Onderweg ook gestopt in Gamla Upsala, de oude stad, volgens gidsen zeer de moeite omdat ze hier vier graven hadden gevonden. Maar hier toegekomen zie je eigenlijk enkel een paar heuveltjes waar die dan onder gevonden zouden zijn. Dit is dus weer iets waar je enkel naartoe moet komen als je archeoloog bent of echt niet meer weet wat doen.

Maar vooralleer naar het hotel te gaan toch al een paar uur gestopt in Stockholm om door de oude stad te wandelen. Het was mooi weer dus wou niet riskeren dat het morgen terug slecht zou zijn. Maar een paar uur rondgewandeld, en het ziet er echt schitterend uit. Heel mooi onderhouden en heel gezellig, veel terrasjes, de oude stad is echt leuk met smalle straatjes, en rondom de baai staan overal oude onderhouden huizen, is echt wel een ontzettende meevaller. Raar dat je hier eigenlijk nooit iets over hoort.

Similar Posts