28 juni – Bergen

Vertrokken in Aurland, en vanavond terug in Aurland.

Deze ochtend eerst nog terug naar het uitkijkpunt, en paar foto’s aan de Naeroyfjord, en dan door naar Bergen, een 150km en 2u30 op Noorse hoofdwegen verder (echt ongelooflijk).
Dan de voorbereide wandeling in Bergen gedaan, en had een tweede Helsinki verwacht, maar is echt wel goed meegevallen. Bergen is eigenlijk wel een leuke stad om door te lopen, waarschijnlijk door de vele oudere huisjes en de heuvels erin en errond. Zowat zeven uur non-stop rondgewandeld denk ik, en echt wel leuk. Op zich niet ontzettend veel te zien, de enige kerk die de moeite was was dan nog gesloten. Maar deed mij een beetje denken aan een kruising tussen San Fransisco, Sydney en Gammelstad. Waarschijnlijk deed de zon die het grootste deel van de tijd aanwezig was er wel veel aan, maar toch.

Het beste waren veruit de Bryggen, een stukje oude stad die ze hebben gerestaureerd. Niet alleen de voorgevels aan de haven zijn bijgevolg goed bewaard gebleven, maar je kan er ook telkens binnen en dan kom je in een soort begijnhof van kleine smalle, half overdekte straatjes. Echt wel heel leuk en eindelijk nog eens een stad die de moeite was.

Dan vertrokken richting Oslo, blijkt nu dat de kortste en snelste weg naar Oslo over de bergwegjes is vanwaar ik kwam, dus bijgevolg doorgereden tot waar ik gisteren ook overnacht heb en om 22u toegekomen in mijn cabin aan de Aurlandfjord, waar het zicht van de ondergaande zon nog steeds even mooi en rustgevend is.

Morgen dus Oslo, afhankelijk van hoe lang ik erop zet, want die 350km zou dus wel eens 7u kunnen duren. Het wordt tijd dat ik terug in Zweden ben, want je verliest hier zo ontzettend veel tijd aan hun slechte wegen 🙁

Similar Posts