5 december – Otovalo en Cuicocha

Weer om 8u vertrokken naar de Cuicocha vulkaar, waar we weer rond het meer zouden wandelen langs de kraterrand. Nog 1 Franse die meeging, maar waarschijnlijk de ronde niet zou wandelen en nog zou zien.

Eerst een stop aan de rand van het meer, en daar was het zicht niet zo super. Daarna afgezet aan het begin van de trail die zo´n 60% van de hele kraterrand doet. Eerst een redelijke klim tot op het hoogste punt, die het jammergenoeg volledig in de mist lag. Daarna klaarde het echter op en de zichten over het kratermeer met de twee eilanden in zijn ook echt wel mooi, hoewel ze, waarschijnlijk door de kleur van het meer, minder mooi zijn dan die op de Quilotoa vulkaan. Ook wel een leuke wandeling, een na 3uur en een kwart, veel vroeger dan gemiddeld, reeds op de weg toegekomen. Nog een eind verdergewandeld tot onze pick up van Lassie´s hotel aankwam.

Dan nog een half uur zitten zoeken naar de Franse die normaal aan het meer ging wachten, maar die we niet meer hebben gezien. Hopelijk is die op een of andere manier toch terug in Otovalo geraakt.

Bij terugkomst nog even op de markt rondgelopen. Na Lassie zijn baggage te hebben gegeven en te hebben daggezegd (hij bust naar Quito omdat zijn vliegtuig morgen vertrekt), door de rest van de stad nog wat rondgelopen, maar is niet veel vets. De attractie van Otovalo is namelijk de zaterdagsmarkt. Dus op de markt al wat prijzen gaan vragen, maar eigenlijk hebben ze hier blijkbaar toch weer hetzelfde als op alle andere markten in Zuid-Amerika (en eigenlijk Azie). Maar morgen zouden alle straten rond de plaza de ponchos hier 1 grote markt worden, en mensen komen echt van ver om dit te zien. Ben dus benieuwd.

Zicht tijdens wandeling vanop kraterrand
Ik op hoogste punt met zicht op mist
Zicht tijdens wandeling
Zicht tijdens wandeling
Zicht tijdens wandeling
Zicht tijdens wandeling
Otovalo straatzicht
Otovalo kerstversiering
Marktje in Otovalo
Marktje in Otovalo

Gegevens ter herinnering

Vervoer via hostal Rincon del Viajero, 10 USD pp (5 USD vanaf 4 personen). Taxi heen vanaf Cotachachi cost al 8 USD.

Similar Posts