3 oktober – Sydney en Blue mountains

Eerst van hotel veranderd. Die maze backpackers was echt belachelijk. Heb voor 5 EUR meer nu een kamer dat lijkt op een klein ski-appartementje. Voor drie personen normaal, met badkamer, klein soort keukentje en koelkast…en alles proper en nieuw. En dat in het midden van Kings Cross. Heb dus beslist het maar tot de 8ste te verlengen.

Maar dus na het inchecken vertrokken met de trein naar de Blue Mountains, een 2 uur ten westen van Sydney. Zat daar naast een oud maar ongelofelijk schattig manneke, George. Wa wel een beetje vergeetachtig aan het worden, want hij wist dat hij drie achterkleinkinderen had (1 dat drie werd waarvoor hij in de stad een cadeau was gaan kopen) maar kon niet meer vertellen hoeveel kleinkinderen hij had. Maar hij kon wel vurig vertellen over de streek en Sydney, maar hij moest wel toegeven dat hij nooit buiten New South Wales was geweest 🙂

Aangekomen in Katoomba station en George hard wuivend te hebben daggezegd, een 20 minuten wandeling tot Echo point, vanwaar de ‘three sisters’ het best te zien zijn. Nu zijn die drie zussen niet zo super, maar ik vond de blue mountains echt wel de moeite. Je staat op een grote lange cliff van verschillende kilometers en kijkt uit over heuvels met bomen voor zover je kan zien. En ja, zeker in de schaduw lijkt het alsof er ergens een blauwe schijn op is (heb ergens de wetenschappelijke uitleg gelezen, maar mijn verouderd geheugen is dat ook weer vergeten 🙂 ). Qua zicht echt wel mooi.

Dan de wandelingen langs de cliff gevolgd. Eerst tot aan de Katoomba waterval, waar eigenlijk niets aan is, maar de vogels (papegaaien) die er rondvliegen zijn echt super. Terug naar Echo point en dan langs de cliff walk naar Leura, het volgende treinstation vanwaar ik terug naar Sydney kon.

Zowel Leura als Katoomba zijn trouwens leuke en rustige dorpjes, het typische soort waarbij iedereen elkaar kent, met kleine goed onderhouden huisjes met aangelegde tuintjes…mooie dorpjes om te wonen leek mij.

Echo point
Blue Mountains zicht vanop echo point
Three sisters
Blue mountains achter three sisters
‘Beest’ langs wandelpad
Zonsondergang bij Blue Mountains

Similar Posts