2 oktober – Sydney

Het blijft een moeilijke dag vandaag, Veerle zou 34 jaar geworden zijn. Toch maar een gelukkige verjaardag van veel te ver. Heb vandaag gelukkig voor de eerste keer deze reis een gewone kerk gevonden waar je effectief kaarsen kon laten branden…

Voor de rest vandaag toch nog wel wat gedaan:

– Paddy’s market : niet veel aan, gewoon een buchtmarkt 🙂

– De vismarkt: Helemaal niets aan na die in Tokyo:) Tja, ik word moeilijk, maar dit stelt echt niets voor, drie kraampjes met vis en de rest mag je niet bezoeken.

– Darling Harbour: Wel leuk, een ander haven met veel attracties in en dus heel modern en mooi aangelegd, bvb een paar heel ‘dure’ nieuwe kaaien met onbetaalbare lofts, de allereerste draaibrug, IMAX, convention center enz. En veel fonteintjes 🙂

– Argyle Place en argyle cut: Het eerste is een stuk gras waar iedereen in Australie bij wet zijn dieren mag laten grazen (maar dat natuurlijk niet doet) en het tweede stond in de gids als een indrukwekkende tunnel, maar na lang zoeken leek het niet anders dan een weg die waarvoor ze de rots hebben moeten wegkappen.

– Het museum voor moderne kunsten: Tja…wat te modern voor mij zeker

– Wandeling door het City business District

– Hyde park met de memorial voor gesneuvelde Australische soldaten tijdens de eerste wereldoorlog, en de st-Mary cathedraal! Buiten de kaarsjes ook nog wel redelijk.

– Martin Place: het financieel centrum met o.a. de reserve bank of Australia. Was daar rond de middag en wel leuk om iedereen dan buiten te zien rennen (letterlijk) en een vlugge hap te proberen vinden.

– Trein naar Bondi Junction en dan Bondi Beach: Het bekendste strand van Syndey. Had daar eigenlijk zo een rustig lang strand verwacht met wat surfers hier en daar en een drankstandje, maar dat ding is nog erger dan Blankenberge maar dan met minder hoge appartementsblokken. Wat een volk zeg. In de verte zijn er wel een dertigtal surfers bezig, maar voor de rest niet anders dan de zonnekloppers in Benidorm…echt mijn ding. De coastal walk gevolgd langs een paar andere stranden tot in Coogee. Bronte Beach was al iets beter en leek eigenlijk op Normandische badsteden als Dinard, maar dan iets breder.  Coogee zelf was wel mooi en zag er wat chicer uit. Maar gelukkig valt de kust zelf tussen de stranden nog het meest mee, maar lijkt inderdaad ook wat op Normandie.

– Nog wat rondhangen in Bondi Junction, een wel gezellig shoppersstratencomlpex en dan terug naar het hotel in Sydney.

Hier nog wat gezocht op internet en toch maar beslist om niet naar Melbourne te gaan. 200 EUR enkel vlucht voor goed 2 dagen is mij iets te veel, zeker als je dan nog eens minstens 100 EUR moet bijrekenen voor de excusries die je dan toch ook moet doen. Toch bedankt voor het aanbod, he, Ilse.

Ga hier dus nog even blijven. Zal hopelijk nog wel wat te doen vinden, al zeker de Blue Mountains en Manly zullen minstens elk een dag in beslag nemen.

Darlington harbour
Memorial in Hyde park
St-mary
Martin Place
Bondi Beach
Surfer bij Bondi beach
Begraafplaats tijdens coastal walk
Coogee beach

Similar Posts