7 oktober – Sydney (Manly)

Had dit voor het laatst gehouden in de hoop dat het weer zou beteren, en ja hoor, vandaag geen wolkje te bespeuren en slechts een 22 graden…kan dus niet beter.

Met de ferry vertrokken naar Manly, een ander strand op iets meer dan een half uur boot. Na een pic nic te hebben aangeschaft in de Aldi (ja, dat hebben ze hier dus ook), eerst het strand van Manly zelf gaan bekijken. Vrij vol voor een dinsdag, maar geen surfers, waarschijnlijk wat te weinig golven.

Dan begonnen aan de vijf uur durende wandeling tot spit bridge, langs verschillende stranden en door een ander deel van het Sydney Harbour National park. En dit was echt ontzettend mooi, waarschijnlijk het mooiste wat ik in Sydney heb gezien (na de Koala’s natuurlijk 🙂 ) Het voelt een beetje absurd om zo goed als alleen te kunnen wandelen door een nationaal park met lage en wilde begroeiing en uitkijkpunten, langs de kust met prachtige witte stranden, en dan in de verte langs een kant de badplaats Manly te zien, maar vooral langs de andere kant de wolkenkrabbers van Sydney city te zien uitsteken. En dat geeft echt fantastisch mooie zichten van strand, rotsen, zee, heuvel en Sydney dat erachter uitsteekt. was echt een waardige afsluiter voor Sydney.

Australiers zijn echter al even raar als bij ons: Manly beach ligt helemaal vol, en de witte stranden een 500m verder zijn helemaal leeg…

Zicht op city, opera house en harbour bridge vanuit boot
Manly beach
Papegaai onderweg
Zicht tijdens Manly scenic walk
Zicht tijdens Manly scenic walk, met stille oceaan in de verte
Zicht tijdens Manly scenic walk
Zicht tijdens Manly scenic walk
Aboriginal carvings tijdens Manly scenic walk
Zicht tijdens Manly scenic walk
Zicht tijdens Manly scenic walk

Gegevens ter herinnering
(1EUR = 1.5 AUD)

Hotel dlux, perfecte kamer, 60 AUD voor single (via hostelworld weliswaar), perfecte ligging in Kings Cross: http://www.dluxbudgethotel.com.au/

Similar Posts