11-25 juli – Centraal en Noord Mongolie

Even een snelle post om te zeggen dat ik de 11de (morgenvroeg dus) vertrek voor een 14-daagse trip door Centraal en Noord Mongolie. Een beetje hals over kop moeten beslissen, dus vandaar dit kort bericht.

Vandaag de Nadaam gezien, en hoewel echt wel leuk is om te zien (later veel meer hierover), denk ik niet dat dat me de geplande volgende twee dagen nog zal bezighouden.

Ben eens gaan kijken voor tours naar dingen die ik wil zien in Mongolie (het openbare vervoer is hier niet zo simpel buiten UB), en dat is hier blijkbaar ook niet eenvoudig te boeken. Je kan namelijk niet gewoon inschrijven, maar moet eerst zelf een groep vormen en dan bestellen. En aangezien bijna iedereen hier enkel het zuiden wil zien blijkbaar, is dat voor mij wat moeilijk, want dan rekenen ze alles als prive aan (prive chauffeur enz), en dat komt dan op een $150 per dag wat ik toch echt te veel vind.

Maar vandaag toevallig een koppel ontmoet dat morgen vertrekt voor een 14-daagse rondreis en nog mensen zoekt, en ga dus maar met hen vertrekken (ze zien er wel ok uit). Wil niet riskeren hier binnen twee dagen in UB vast te zitten en niemand te vinden die dezelfde trip wil doen, of hier extra dagen moeten wachten dat ik andere dingen moet laten vallen. Per slot ligt het echte Mongolie buiten UB.

Maar dit betekent dus wel dat ik de volgende 14 dagen geen internet zal zien waarschijnlijk, laat staan een GSM mast. Maar dat is normaal, geen paniek dus. Ik laat iets weten de 25ste zodra ik terug ben, maar dat kan laat zijn.

Tot dan!

Similar Posts