09 juli – Seoul naar Ulaan Baatar

Eerst de twee overblijvende paleizen bezocht, maar ze blijven toch mijn ding zo niet. Vooral de felle kleuren waarmee die geschilderd zijn steken mij wat tegen. Maar elk zijn ding natuurlijk, het was nogal veel groen, dus veronderstel dat Riet dat wel zou zien zitten 🙂

Enige wat ik wel echt mooi vond zijn hun tuinen, waar ze meestal een soort open tempel of pagado hebben, omringd door een mooi onderhouden meertje. Zou dat zelf wel in mijn tuin zien zitten, maar dan moet ik mijn tuin wat uitbreiden vrees ik.

Probleem is ook dat na het eerste gebouw al die dingen nogal op elkaar lijken. Dus als ze me nu op zo een willekeurige binnenplaats zouden droppen zou ik echt niet kunnen zeggen welk van de drie paleizen het was. Maar ja, elk zijn smaak, he.

Daarna nog naar een demonstratie van Taekwondo gaan kijken in een andere tempel, eens kijken hoe ze het er in de geboorteplaats van mijn favoriete gevechtssport vanaf brengen. Maar als ik mijn taekwondo pak had meegehad had ik hen toch eens getoond hoe het moest, wat een bende amateurs zeg…:) (Zie foto’s, was wel indrukwekkend)

Dan gehaast naar het hotel, bagage oppikken en snel naar bus tot aan luchthaven, waar ze nog eens met mijn Visum hebben gelachen maar mij toch Mongolie binnenliet blijkbaar. Had net genoeg over voor nog een laatste frappucino, hebben ze toch geen Starbucks op de luchthaven zeker! 🙂

Op het vliegtuig mijn eerste kennismaking met Mongolie en Mongolen. Vlak voor vertrek zet de piloot de in-flight route show aan, waarop dus staat afstand en tijd tot bestemming, de gevolgde route en zo. Maar met bestemming Manila! Ze hebben na 5 minuten de schermpjes toch maar opgeborgen.

Naast mij zat dan een koppel met een kleine baby van 13 maanden. Heel vriendelijke mensen, kwamen snel terug van vakantie voor de Nadam. Kreeg hun telefoonnummer en mocht hen altijd bellen als er ook maar iets was. Alleen, zodra ze zaten ging de broek van hun jongetje uit zodat hij daar in zijn blote billen rondliep. Maar zo een kleine beheerst natuurlijk nog niet alles. Het ene probeerden ze in de drankbekertjes op te vangen, voor het grote waren ze te laat en dat viel gelukkig op een hoofdtelefoon die op grond was gevallen en die nog in zijn plastic zakje zat. Voor de rest zat de vrouw de helft van de vlucht met haar borsten bloot, ook zonder baby (is natuurlijk heel vermoeiend, he), en loopt en kruipt de baby tijdens de landing gewoon rond door de gang (die “fasten seat belt” is natuurlijk pas voor kinderen vanaf 6 jaar 🙂 ) Dus H&I, nu weten jullie al hoe het moet 🙂

Maar dan naar het hotel geraken. Om de een of andere reden dacht ik dat het hotel dat ik gereserveerd had in mijn LP stond…niet dus, had die op internet gevonden. Gevolg, had geen exact adres of naam van het hotel, dacht het ongeveer te weten, dus taxi genomen naar het station waar het dichtbij lag. Maar aan het station alles helemaal verlaten, zo goed als geen licht, en de plaats waar ik dacht dat het zou liggen was een helemaal donkere straat met een paar kleine huizen.

Dan maar een willekeurig hotel binnengestapt voor internet, maar die hadden dat niet. Hoewel ik had uitgelegd dat ik een reservatie had is de manager daar, die gelukkig redelijk engels sprak, met mij meegelopen om mij zo’n 10 minuten later, tussen de verlaten appartementsblokken door, aan een internetlokaal af te zetten. En bij het dagzeggen zegt ze dat als er om het even wat is, ik wist waar ze was en ik moest langskomen. Over gastvrij gesproken.

Na internet het guesthouse vrij snel gevonden, was dus toch die donkere verlaten straat, maar dan 500m verder, na de huizen. Het hotel is gelegen in zo’n oude appartementsblok, dat zelf is omringd door andere (maar op elkaar gelijkende) appartementsblokken, die zelf zijn omringd door een verzameling groepen van appartementsblokken…russische ruimtelijke ordening op zijn best, hoewel het ook wel een beetje aan Nederland doet denken 🙂

En dan snel wat snacks en water halen (leek nog wel een oud staatswinkeltje, maar ontzettend vriendelijk en gezellig) en slapen.

Tweede paleis
Derde paleis
Derde paleis
Derde paleis
Prutsers bij Taekwondo Demonstratie 🙂
nog
en nog

gegevens ter herinnering

( 1 EUR = 1800 MNT(Tögrög))

Hotel LG Guest House: Mooie kamer met ontbijt, tv, badkamer, koelkast en dubbel bed, 18500 MNT

http://www.lg.url.mn/

Tickets voor opening ceremonie van de Naadam: $20 of 23200 MNT

Similar Posts