11 tot 13 November โ€“ Victoria falls

Aangezien de grensformaliteiten heel vlot verliepen vroeg in Vic falls toegekomen. Presentatie van wat je hier allemaal kan doen, en dan vrije middag in de weer drukkende hitte.

Wat gerelaxed aan het zwembad en dan tegen de avond met Marnie, Gabe en Yun naar de lunar rainbow gaan kijken. Het is volle maan en dan openen ze het park in de hoop een regenboog te kunnen zien door het licht van de volle maan. Dat is jammergenoeg maar een heel klein beetje gelukt, maar is wel mooi om te zien ‘s nachts. Grootste tegenvaller was de grote groep Chinezen die het roepend blijkbaar mooier vonden.

Dan laatste keer eten met de hele groep, afscheid genomen van Jay en Jong. ‘s Avonds nog een avondje in een local pub hier. Paar andere mensen gezien die met de truck nu nog verder rijden naar Nairobi. Zullen met 27 zijn, in een truck van 31…had getwijfeld om bij te doen, ben ik nu blij dat ik dat niet gedaan heb. Een volle truck moet echt hel zijn.

‘s Ochtends begonnen met bezoek aan de watervallen, heel mooi, maar Iguazu blijven voor mij toch echt wel de mooiste watervallen. Probleem is hier misschien ook dat er momenteel aan de Zamische zijde geen water meer naar beneden komt, enerzijds omdat het droog seizoen is, anderzijds omdat ze een stuwdam hebben gemaakt die deel van het water opslorpt.

In de late middag dan gegaan voor de Horse Safari, en dat is echt mega. Je rijdt op je paard langs de Zambezi rivier, en zoekt naar dieren. Door het paard ben je ‘beschermt’ en kan het wild je niet ruiken of zien blijkbaar, waardoor je heel dicht bij de beesten kan komen. Je mag echter niet in draf gaan omdat je riskeert plots tegen een beest aan te lopen. Maar heb daarna wel nog even op de manege mogen galopperen, dus ik blij. Waren blijkbaar redelijk onder de indruk na maar een paar lessen…Annelies toch wel goeie lerares dus! ๐Ÿ™‚ Marnie ging iets minder vlot ๐Ÿ˜‰

‘s avonds nog avond in de Shoestring, maar was echt kapot en was nogal puur zatte bedoening, dus wat vroeger naar bed. Maar ben om 4u wakker geworden met mijn laptop aan op mij ๐Ÿ™‚ Maar wel goed geslapen.

Laatste dag relax dagje. Nog eens naar grensbrug geweest om te kunnen ‘lachen’ met de Bunji-springers van de groep, maar niet gevonden. De crafts market is hier totaal belachelijk. Dus dagje relax en slaap aan zwembad van Shoestring. Straks laatste keer eten met de overblijvers van de groep.

Gegevens ter herinnering
Optional horse riding: 75 USD
Kamer met airco en badkamer in Shoestring backpackers: 40USD
Lunar rainbow: 40USD

(1 EUR = 1,35 USD)



























3 Comments

  1. schitterend Bussi,

    je hebt de smaak wel te pakken zie ik, als je terug bent zul je de galop al zo goed meester zijn zodat we met de springles kunnen beginnen. Probeer dan die camouflage tok mee te nemen, staat je beeldig.

    En zoals elke strenge lesgever toch enkele opmerkingen die ik mij niet kon laten (kwestie dat je er ook op vakantie aan denkt hรฉ): rug recht! op de laatste foto zit je er als een patattenzak op (op de andere foto’s is het wel goed)en soms heb je de teugels niet correct vast (de teugel moet tussen pink en ringvinger zitten)

    De foto’s en je reisverhaal zijn echt prachtig, dus posten maar.
    Hier in Belgiรซ is er niet veel gebeurd, alhoewel….

    tot binnen een maand
    Annelies

    1. Hey Annelies, en ik had zo gehoopt dat mijn sexy potske u wat zou afleiden van mijn net niet ideale houding ๐Ÿ™‚

Comments are closed.