2 tot 4 November – Etosha National Park en tot Randu

Vrij vroeg op richting het Etosha NP, een soort Kruger park van Namibie. Rond de middag toegekomen, geluncht op de camp site, volleybal in het zwembad met de groep en dan vertrokken voor een eerste game drive in onze truck. Tijdens een tussenstop aan een lodge de Italianen weer tegengekomen, die het met speciale 4×4 jeeps bezochten. Één ervan had nog een vrije plaats, zodat ik deze game drive met hen heb doorgebracht. Super, twee mannelijke leeuwen gezien, wel vrij ver. De eerst was aan het paren toen we toekwamen. Een beetje verder een grote open vlakte waar een leeuwin de zebra’s, springbokken en gnu’s lag te begluren. Nog wat verder een paar olifanten, giraffen, een wilde kat en een (gekwetste) hyena. Mooie zonsondergang…was ook heel fijn de Italianen terug te zien. En dan terug naar de groep die aan het wachten was aan de ingang van het park.

Eten bij het kampvuur en dan heel leuke avond in de bar, waar de barman blijkbaar de zanger was van een hier vrij bekende groep p squre, en waar Gabriel zijn zangtalenten aan de gitaar liet blijken.

De volgende dag heel vroeg op voor een lange dag game drive dwars door het park. De ochtend was niet zo successvol. Maar dan plots in de verte veel gieren, vlak naast de weg, die blijkbaar een dode zebra aan het oppeuzelen waren. Op zich al super, maar plots vliegen die allemaal weg omdat een leeuwin hen aanvalt uit het niets. Was al super. De leeuwin legt zich naast de zebra om de wacht te houden, en na een tiental minuten komt een jackal zijn kans wagen. Echt nooit gezien, op nog geen 10 seconden haalt de leeuwin de jackal in, springt er op, maakt een tuimeling, haalt hem terug in en doodt de jackal.En dat dus op nog geen twintig meter van de truck, de dag was echt goed.

Daarna ook nog een dertigtal olifanten aan een waterplas, veel steenbokken, Orynxen, springbokken, gnu’s, en twee neushoorns in de verte….Denk niet dat een game drive veel beter kan dan dit.

Overnacht in een kampeerplaats aan de andere kant van het park, korte avond want morgen om vijf uur op voor transportdag naar Randu, 650km verder in de richting van de Okavaongo delta. Hier toch maar de upgrade genomen om eindelijk nog eens een eigen douche en wc te hebben.

‘s Avonds nog een village tour meegedaan naar een klein dorpje vlakbij. Erg reeel en heel confronterend eigenlijk. Eindelijk een echt dorp dat niet de indruk geeft dat je in Duitsland rondloopt.

Gegevens ter herinnering
Upgrade naar single ensuite room: 180 ZAR

(1 EUR = 10 ZAR of NAD)
















copyright Jay 🙂

















Similar Posts