25 en 26 Oktober – Oranje rivier canoeing, Fish river canyon en rit naar Betta ipv Sesseriem

Vroeg op voor een kano trip op de Oranjerivier. Zes van de groep doen mee, de rest wacht op de camping. Vooral het begin is echt mooi, daarna wordt het wat lang. Gelukkig doet iedereen onnozel genoeg.

Na de lunch op de camping de rit naar de Fish river canyon voor de zonsondergang daar. En ja hoor, een tiental kilometer voor de canyon valt de truck terug in panne, hetzelfde als de dag ervoor. Een ander truckagentschap geeft ons gelukkig een lift voor de zonsondergang daar. Is wel mooi, maar toch verre van een grand canyon. Daarna met een derde truck naar de campsite waar we in de koude en donker de tent opzetten en bij een geïmproviseerd vuur toch nog genieten van een Spaghetti Bolognese. Dan snel bed in. Tijdens de nacht komt een reservetruck vanuit kaapstad om de onze te vervangen.

Vandaag transportdag naar Sesseriem. Vroeg vertrokken met onze nieuwe ‘gecko’ truck. Lange rit, lunch onderweg onder een van de weinige bomen. En niet ver daarna valt ook de ‘nieuwe’ truck gewoon stil. Drie dagen op rij een panne, niet slecht. Maar was op zich heel gezellig. Eerst voor die die niet doorwandelde bier op het dak van de truck in the middle of nowhere, daarna wat kaarten. En na een drietal uur kwam de wegenhulp die het probleem op nog geen vijf minuten oploste. Dan maar overnacht in Betta ipv Sesriem, maar ook daar heel gezellige avond bij het kampvuur. Ondertussen was beslist om morgen bij sossusvlei te slapen en de dag erna de zonsopgang te doen, zodat we eigenlijk niets miste. Alleen de rit de dag erna was iets langer. Achteraf gezien raar dat ze dat niet zowieso regelen.

Gegevens ter herinnering

(1 EUR = 10 ZAR of NAD)




















Similar Posts